05.05.2017   3 kommenttia Kategoria: Kesä,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Somat ruusuleivokset


Kun juhlissa on monenlaista syötävää tarjolla, on mukava panostaa sormisyötäviin eli pieniin yksinkertaisiin suupaloihin, jotka on nautittu muutamalla haukkaisulla. Nämä suklaiset pikkuleivokset on toteutettu suklaakeksitaikinasta ja paistettu pienissä paperivuoissa. Taikinan luonteeseen kuuluu, että se jää hieman mutakakkumaiseksi, vaikka kypsyykin pinnasta. Siksi siihen pystyy hyvin tekemään kolon heti uunista ottamisen jälkeen. Jäähtyneenä kolot voi täyttää joko makealla tai kirpeällä täytteellä. Koska minä koristelin suupalat kreemipursotuksella, valitsin täytteeksi raikkaat vadelmat. Ruusut on pursotettu Russian Tulip –ruusutyllalla, jota olen käyttänyt aiemminkin resepteissäni. Jos mietit, miten pursotus tapahtuu, kannattaa kurkata video ruususen raparperimuffinsseista.

Vinkki: Jos et halua ruusun makuista kreemiä, korvaa ruusuvesi pelkällä vedellä tai vedellä + nestemäisellä aromilla. Koko nestemäärä kannattaa kuitenkin säilyttää, jotta kreemin koostumuksesta tulee oikeanlainen.

22 kappaletta

Pohja:
125 g voita tai margariinia
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
50 g tummaa suklaata rouheena
50 g maitosuklaata rouheena
½ dl kookoshiutaleita (tai kaurahiutaleita tai hienoksi rouhittuja pähkinöitä)

Täyte:
suomalaisia vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)

Ruusupursotukset:
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
2 rkl + 2 tl ruusuvettä
pinkkiä ja vihreää pastaväriä


Sulata voi kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon muna vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne minimuffinssivuokiin.

Nosta muffinssivuoat pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paina heti uunista ottamisen jälkeen keskelle kolot esimerkiksi kaulimen päällä.

suklaasuukkoset-vaihe-3

Anna leivospohjien jäähtyä. Täytä kolot sitten vadelmilla.

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pehmeys vaikuttaa kreemin rakenteeseen ja näin pursotusjälkeen. Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Sekoita lopuksi joukkoon ruusuvesi (tai vastaava määrä muuta nestettä) pienissä erissä huolellisesti vatkaten. Erota kreemistä pieni määrä (muutama ruokalusikallinen riittää) ja värjää se vihreäksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä. Värjää loput vaaleanpunaiseksi. Vinkki! Irrota toinen sähkövatkaimen vispilöistä ja käytä jäljellä olevaa vispilää vihreän värin sekoittamiseen. Vaihda sen jälkeen toinen vispilä tilalle ja sekoita sillä vaaleanpunainen kreemi. Näin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä.

Käytä kreemi samantien, älä siis laita sitä välillä jääkaappiin (paitsi jos kreemi pursotuksen aikana muuttuu liian löysäksi). Kiinnitä pienen liittimen avulla lehtitylla kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja täytä vihreällä kreemillä. Laita ruusutylla toisen pursotuspussin sisään ja vedä pussin suu tiukasti tyllan ympärille (ruusutyllan kanssa ei käytetä liitintä). Täytä pussi vaaleanpunaisella kreemillä. Nipistä pussit kiinni pussinsulkijalla.

Pursota ruusuja ja lehtiä leivosten päälle. Pyyhkäise tyllan suu talouspaperilla puhtaaksi jokaisen ruusun jälkeen – tämä parantaa pursotusjälkeä. (Jos vadelmat nousevat paikoiltaan pursotuksen mukana, liimaa ne paikoilleen pienen kreeminokareen avulla.) Säilytä koristellut leivokset jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

valio-tammikuu