20.10.2008   43 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Syksy
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Silikonimuotin käyttö: lehtikoristeet


Sokerimassalehdet

Ainekset:
sokerimassaa
marsipaania


Silikonimuotilla tehdyt koristeet ovat aitoudessaan vertaansa vailla ja muotin käyttö on hyvin helppoa. Tässä muutama sananen tekovaiheista testatessani lehtikoristeiden tekemistä silikonimuotilla ja sokerimassalla. Kokemukseni perusteella silikonimuotilla tehtävät koristeet onnistuvat parhaiten marsipaanista tai marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta. Sokerimassa sellaisenaan käytettynä tarttuu muottiin helposti kiinni. Myös suklaa ja kondiittorin sokeri sopivat silikonimuotilla tehtäviin koristeisiin, mutta näitä en ole itse vielä testannut.

Painele sokerimassan ja marsipaanin sekoitus (noin 50%, 50%) muottiin huolellisesti. Tämän tehdessäsi voit samalla venyttää muottia hieman auki, jotta saat massan tarttumaan joka kohtaan. Täydennä marsipaani-sokerimassaa vähän kerrassaan, kunnes muotti täyttyy. Jätä pinta muotin reunan tasalle. Tasoita pinta sormillasi ja painele samalla massaa vielä tiiviisti muotin sisään. Jos samassa muotissa on useita kuvioita, voit täyttää useammankin samalla kertaa.

Irrota kuvio muotista samantien. Käännä muotti ympäri ja avaa/venytä muottia vähitellen niin, että koriste tippuu lopulta muotista ulos. Anna koristeiden kuivua.

Voit käyttää koristeisiin valmiiksi värjättyä tai itse värjäämääsi sokerimassaa/marsipaania. Voit myös maalata koristeet jälkikäteen pastaväreillä tai kuten tässä: keltaista ja vihreää tomuväriä tupsuttelemalla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
4 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Lasten välipalakakku
  Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
 • Liinukka
  Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
 • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
  Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
 • Sitruuna-marenkitorttu
  Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
 • Puffet-jäätelökakku
  Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100