01.03.2017   6 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Värihyrrä


Jos kakun kuorruttaminen kokonaisella sokerimassalevyllä aiheuttaa haastetta tai kaipaat värikkäämpää vaihtoehtoa, niin kakun saa piiloon myös suomutekniikalla. Siinä limittäin asetellut ympyrät muodostuvat näyttäväksi pinnaksi, eikä muuta koristelua tarvita. Valmiita sokerimassasettejä löytyy isommista ruokakaupoista ja valikoimaa voi täydentää Toivepuodin tarjonnalla. Kannattaa kaulia levyt ohuiksi, sillä ympyrät tulevat osittain toistensa päälle, mikäli lisää muodostuvan kuorrutteen paksuutta.

Vinkki: Kakun sivureunoille tulevaa kuorrutetta kannattaa varata reilu 125 g/väri. Käytä kuorrutteena esimerkiksi Kinuskikissan vaniljamassaa tai muuta sokerimassaa.

Mariannekakku

Pohja:
4 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
1 ps (220 g) suklaa- tai toffeetäytteisiä Marianne-karkkeja (tai valmista karkkirouhetta)
3 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl (ruoko)sokeria

Kuorrutus:
500-600 g erivärisiä kuorrutemassoja
sokerikuorrutetta (tuubissa)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan 24-senttisessä kakkuvuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Yhdistä kostukkeen maito ja vaniljasokeri. Rouhi karkit tehosekoittimella. Vaahdota vispikerma. Lisää tuorejuusto, sokeri ja Marianne-murska.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytteestä. Säästä pieni määrä täytettä kakun pinnalle. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Tasoita kakun pinta lopulla täytteellä.

Kauli jokainen kuorrutemassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Jos käytät vaniljamassaa, tomusokeria ei tarvita. Ota ympyrämuotilla kuvioita. Voit halutessasi käyttää erikokoisia muotteja siten, että keskiosa muodostuu pienemmistä ympyröistä.

Asettele ympyrät kakun päälle limittäin. Käytä liimana sokerikuorrutetta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
35 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100