23.04.2017   18 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Lapset,  Makuja maailmalta,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Salted Caramel Cheesecake – suolakinuskijuustokakku


Amerikassa juustokakut hyydytetään liivatteen sijaan tyypillisemmin uunissa kypsentämällä. Täyte hyytyy kananmunien ja perunajauhon ansiosta. Jääkaappi viimeistelee valmistuksen, kakku tarjoillaan kylmänä. Tällä hetkellä supersuosittu on tämä suolakinuskilla kuorrutettu versio. Suolan yhdistäminen makeaan leivontaan on ollut pinnalla jo useita vuosia ja makeaan kinuskiin ripaus suolaa tuo kyllä jännän lisän. Käytin täytteeseen amerikkalaisen juustokakun reseptiä hieman muokaten. Pohjaan otin täysjyväkeksien rinnalle suolarinkeleitä. Veikeät koristeet on tehty ilmalla täytetyistä vesi-ilmapalloista.

Pohja:
130 g suolarinkeleitä (Pretzel)
100 g täysjyvä-digestivekeksejä
150 g voita tai margariinia

Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl ruokosokeria (tai tavallista valkoista sokeria)
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljauutetta (tai 1 vaniljatangon siemenet)
2 dl kuohukermaa
½ dl perunajauhoja
4 munaa

Halkeamien täyttämiseen:
hieman vaniljatuorejuustoa

Kuorrute:
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl kuohukermaa
sormisuolaa

Koristeet:
vesi-ilmapalloja (marketeista, kirjakaupoista tai Toivepuodista)
tikkaritikkuja (15 cm)


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet, jotka ulottuvat vuoan reunan korkeudelle. Vinkki: saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti margariinia tai öljyä. Murskaa suolarinkelit ja digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksi-rinkelimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja noin neljän sentin verran reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää joukkoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljauute. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen vatkaimella sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon munat. Kaada täyte vuokaan. Suojaa vuoan ulkopinta alumiinifoliolla, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana.

Paista 175 asteessa 55 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen. Laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa huoneenlämpöiseksi. Hidas jäähtyminen vähentää pinnan halkeilua. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Peitä täytteen pintaan muodostuneet raot vaniljatuorejuustolla.

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on paksumpaa (kinuskin lämpötila noin 110-astetta). Jos käytössäsi ei ole lämpömittaria, tiputa nokare kinuskia kylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Kaada vesi pois. Jos nokare jää ehjäksi lasin pohjalle, kinuski on valmista.

Jäähdyttele kinuskia hetki ja kaada kakun päälle. Tasoita nopeasti. Nosta jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Valmista ilmapallokoristeet vesi-ilmapalloista. Pumppaa palloihin pieni määrä ilmaa. Purista ilma aivan pallon kärkeen, jotta muoto pyöristyy. Kierrä vartta korkkiruuville saadaksesi ilman pysymään kärjessä solmun tekemisen ajan. Tee tiukka solmu ja kiinnitä pallot toisella solmulla tikkaritikkuihin. Leikkaa tikkuja halutessasi hieman lyhyemmiksi. Työnnä tikut kakkuun.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
59 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat