Sacherkakun te Kinuskit äänestitte toivekakkureseptiksi viime kuussa. Pohdin pitkään, miten haastetta pitäisi lähestyä. Toisaalta on tärkeää kunnioittaa Sacherkakun luonnetta ja tehdä kakku niin, että se on yhä esikuvansa veroinen. Toisaalta Sacherohjeita on netti pullollaan eli jotain omaa ideaa halusin wieniläiseen suklaaklassikkoon tuoda.

Kaiken lähtökohtana on tietenkin ihana suklainen ja pehmeä kakkupohja. Perinteiset Sacherkakkuohjeet unohtavat kostutuksen, mutta mielestäni kevyt kostutus on paikallaan täytekakussa kuin täytekakussa. Aprikoosihillo/marmeladi on olennainen osa klassikkokakkuamme. Monet ohjeet kehottavat tarjoilemaan kakun kermavaahdon kera. Minusta kermavaahto on niin olennaisesti makunautintoon kuuluva elementti, että halusin tuoda sen osaksi täytettä. Kermavaahtoon saa ihanaa vaniljaisuutta, kun käyttää runsaasti vaniljansiemeniä sisältävää sokeria (tällaista vaniljasokeria löytyy joistain ruokakaupoista valmiina, toinen vaihtoehto on laittaa tavallisen vaniljasokerin lisäksi vaniljajauhetta).

Herkullisia hetkiä Sacherkakun äärellä! 😋