21.06.2017   2 kommenttia Kategoria: Kesä,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Ruusukeksit


Brush embroidery -tekniikkaan tarvitaan pikeeriä ja sivellin. Näin taiteillaan pehmeäreunaisia kukkasia kakkujen tai pikkuleipien pinnalle. Tekniikka on nähty muistaakseni blogissa vain kerran aiemmin, ystävänpäivän suklaasydän -kakussa. Ensimmäisessä leivontakirjassani oli samaan tapaan koristeltu talviaiheinen kakku. Linkatkaa kommentteihin, jos omista leipomoistanne tai galleriasta löytyy lisää inspiroivia esimerkkejä!

Kukkien muodosta ja väristä tulee mieleeni juhannusruusu tai oikeastaan sen vaaleanpunainen versio, jolla on kaunis nimi, juhannusmorsian. Kesäisen romanttisia keksit ovatkin! Koristelemisen voi ottaa vaikka rentouttavana sadepäivän puuhana. Keksithän säilyvät viikkoja ja pakastaminenkin onnistuu hyvin. Kesävieraiden tuloon voi siis varautua hyvissä ajoin.

n. 40 kappaletta

Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Koristelu:
pikeeriä
vihreää pastaväriä
pinkkiä pastaväriä
ystävänpäivä-nonparelleja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kauli taikina reilusti jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota isolla kukkamuotilla kuvioita. Nosta kuviot lastan avulla pellille leivinpaperin päälle. Laita taikina välillä jääkaappiin uudelleen jähmettymään, jos sen käsittely muuttuu hankalaksi.

Paista keksejä 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Valmista pikeeri erillisen ohjeen mukaan. Värjää pieni määrä tummanvihreäksi ja loput vaaleanpunaiseksi. Laita pikeeri pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (kiinnitys pienellä liittimellä) tai käytä pursotukseen pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota kukkakuvioita keksien päälle ja riko pursotus vetämällä siveltimellä vetoja kukan keskustaa kohti (brush embroidery -tekniikka). Kostuta sivellintä kevyesti vedellä. Tee yksi keksi kerrallaan, jotta pikeeri ei ehdi kuivahtaa ennen brush-käsittelyä. Pursota pikeeriä myös kukan keskiosaan ja ripottele siihen nonparelleja. Tee lehdet vihreällä pikeerillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
15 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit