06.03.2017   2 kommenttia Kategoria: Pursotukset
Erityisruokavaliot: -

Röyhelöpursotusmallit (+ video)


Röyhelötyllat sopivat kakun reunojen ja päällisen koristeluun. Tylloilla voi pursottaa sokerikreemiä tai marenkikreemiä, ei kuitenkaan kermavaahtoa. Jos haluat pursottaa röyhelöitä kakun sivureunoille, peitä pinta ensin kreemikerroksella, johon pursotus tarttuu helpommin. Huomioi kuitenkin, että päällekkäisistä röyhelöistä kertyy paksu kerros kreemiä, joten koko reunan peittäminen röyhelöllä muodostuu melko tuhdiksi kuorrutteeksi.

Suuntaa tyllan asento siten, että pursotusaukko osoittaa sivulle, ei alaspäin. Kun pursotat kakun sivureunoja, tyllan kärki osoittaa melko kohtisuoraan kakkua vasten, jolloin röyhelö ikään kuin tipahtaa alaspäin. Vaakasuuntaiselle pinnalle tyllan voi pitää enemmän lappeellaan. Ohjeen lopusta löydät videon, jossa asiaa on havainnollistettu muutamalla esimerkillä.

Tylla: PME no. 80

Pursota suoraa viivaa, tyllalla ei tarvitse tehdä mitään liikettä. Tyllan vauhdista riippuu, miten röyhelöinen pursotusjäljestä muodostuu.

***

Tylla: PME no. 60

Tee tyllalla siksak-liikettä ylös alas pursotettavan pinnan tasolla.

***

Tylla: PME no. 50

Tee tyllalla siksak-liikettä ylös alas pursotettavan pinnan tasolla.

***

Tylla: PME no: 40

Pursota suoraa viivaa, tyllalla ei tarvitse tehdä mitään liikettä. Tyllan vauhdista riippuu, miten röyhelöinen pursotusjäljestä muodostuu.

***

Tylla: PME no. 70

Pursota suoraa viivaa, tyllalla ei tarvitse tehdä mitään liikettä. Tyllan vauhdista riippuu, miten röyhelöinen pursotusjäljestä muodostuu.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
38 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100