26.09.2016   8 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Rooibos-pannacotta


rooibos-pannacotta-1

Teefani paneutuu höyryävän juomansa valmistamiseen suurella intohimolla. Teeharrastajalle kyse on lukemattomista teelaaduista, teeveden oikeaoppisesta keittämisestä ja hauduttamisesta. Aivan oma maailmansa! Itsekin arvostan viimeisen päälle valmistettuja tee- ja kahvijuomia, vaikka en omassa kotikeittiössäni yllä hifistelytasolle. Sen olen kuitenkin huomannut, että jo yksistään laadukkaan irtoteen kautta voi nostaa teen juomisen ihan uudelle tasolle. Reseptiä laatiessani syynäsin tarkoin läpi Punnitse & Säästä -ketjun laajaa irtoteevalikoimaa ja löysin sieltä uusia suosikkeja.

Teetä on yllättävän vähän hyödynnetty leivonnan saralla, vaikka potentiaalia maustamiskäyttöön olisi: teelehtien ohella yrtit, mausteet, marjat ja hedelmät ovat teesekoituksissa olennaisessa osassa. Inspiroiduin valmistamaan mm. kookoksella, inkiväärillä ja kardemummalla maustetusta rooibos-teestä kermaisen pannacotan. Minusta tee pääsi tässä jälkiruoassa oikeuksiinsa ainutlaatuisella tavalla. Lopputulos oli toisaalta tuttu, mutta kuitenkin jotain uutta.

Voit toki valjastaa pannacotan maustamiseen minkä tahansa suosikkiteesi. Näin reseptistä voi saada hyvin erilaisia versioita. Ota huomioon teen vahvuus muunnelmia suunnitellessasi.

4-5 kappaletta

Ainekset:
3 dl täysmaitoa
2 rkl maustettua Rooibos-irtoteetä (esim. Forsman Rooibos Chai) *
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
¾ dl sokeria *

Pinnalle:
suklaakuorrutettuja auringonkukansiemeniä *

* = löytyy Punnitse & Säästä -valikoimasta, vaihtelee myymälöittäin


Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Lisää teelehdet ja jatka keittämistä välillä sekoitellen 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla toiset 5 minuuttia. Siivilöi teelehdet maidosta. Painele teelehtiä lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaikki aromit mukaan.

rooibos-pannacotta-vaihe rooibos-pannacotta-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Lisää kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Lisää liotetut liivatteet.

Jäähdyttele kylmässä vesihauteessa sekoitellen. Annostele pannacotta-seos maljoihin tai juomalaseihin. Laita jääkaappiin hyytymään noin 4 tunniksi.

Koristele suklaakuorrutetuilla auringonkukansiemenillä.

Yhteistyössä Punnitse & Säästä

punnitse-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
24 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan mansikkareseptit



Nämä ja muut mansikkakakut löydät kategorioista täytekakut ja hyydykekakut.

Toivepuodin heinäkuun arvonta!



Arvontapalkintoina heinäkuussa kirsikan makuinen aromi ja kukkapursotussetti.

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat