11.11.2012   35 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut

Rommirusinatähti


Rommirusinarahkasta on toivottu reseptiä useampana vuonna ja nyt rahka pääsi maustamaan tätä jouluista juustokakkua. Tämä kakku pisti pohtimaan näiden maustettujen rahkojen funktiota kakuntäytteissä. Itse olen käyttänyt rahkoja tähän mennessä lähinnä antamaan täytteeseen pientä lisävivahdetta ja luonnetta. Käyttö on ihan erilainen, jos rahka muodostaa itsessään kakun perusmaun, kuten rommirusinan tapauksessa. Silloin sen ominaismaulta vaaditaan enemmän, optimaalinen se olisi minusta silloin, kun pelkästään syötynä rahka maistuisi hieman liian voimakkaalta. Rommirusinarahkassa saisi olla hieman vahvempi maku. Jotta rommirusinan mausta tuli tunnistettava, sitä kului kolme purkkia. Kerma on mukana lähinnä kuohkeutta ja pehmeyttä lisäämässä. Paljon muuta ei vaadittu ja työvaiheiltaan tästä tuli yksi blogin simppeleimmistä juustokakuista. Se on plussaa varsinkin joulun alla, kun aikaa haluaa jättää muullekin leipomiselle.

Minusta tämä kakku olisi aivan mainio pelkästään pohjan ja täytteen kanssa. Joulunaikaan kuitenkin sopii punainen glögi- tai mehukiille. Mikäli punainen väri ei ole erityistoiveena, tekisin tähän kakkuun peilikirkkaan suklaakuorrutteen.

Vinkit:

  • Voit tehdä kakun myös tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 24-26 cm) ja pursottaa joulutähden samaan tapaan kuin tässä kakussa.
  • Viimevuotisen Kinuskipiparikakun yhteydessä Hanukas vinkkasi öljyämisen sijaan Keijun suihkutettavasta vuokaspraystä, jonka kanssa reunus lähtee kakun ympäriltä suoraan nostamalla. Itse en ole tätä testannut, mutta suosittelen kokeilemaan!

Rommirusinakakku

Pohja:
75 g voita tai margariinia
225 g suklaakeksejä
(1 dl rusinoita)

Täyte:

7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
600 g rommirusinarahkaa
2 rkl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
¾ dl vettä

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl glögiä (tai puolukkamehutiivisteesä sekoitettua mehua)

Koristelu:
valkosuklaata tai valkoisia Candy melts -nappeja
kuivattua mango-ananassekoitusta


Sivele gerbera-reunavuoan sisäreunoille öljyä ja aseta reunus tarjoilulautasen päälle. Murskaa suklaakeksit (ja halutessasi rusinat) tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rommirusinarahka ja muscovadosokeri. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puoli desilitraa glögistä kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Irrota kakku reunuksesta veitsellä tai ohuella lastalla ja nosta sitten reunus kakun ympäriltä.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (koko 1 mm) tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Pursota terälehtiä isoksi joulutähdeksi.

Paloittele kuivahedelmiä ja laita niitä kasaksi kukan keskelle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
45 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan mansikkareseptit



Nämä ja muut mansikkakakut löydät kategorioista täytekakut ja hyydykekakut.

Toivepuodin heinäkuun arvonta!



Arvontapalkintoina heinäkuussa kirsikan makuinen aromi ja kukkapursotussetti.

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100