07.06.2012   39 kommenttia Kategoria: Kesä,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperimuffinssit ja valkosuklaavaahto


12 kappaletta

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl hunajanmakuista Bulgarianjugurttia

Täyte:
200 g raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia

Kuorrutus:

130 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa tai kevytvispiä
raparperinkuorta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen jugurtin kanssa.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon sokerit ja kaneli. Painele raparpereita syvälle muffinssitaikinan sisään.

Paista 200 asteessa 15 – 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaasula. Laita valkosuklaakerma pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kierteitä muffinssien päälle. Koristele raparperinkuorella.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100