06.06.2017   4 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperi-masariinipiirakka


Masariinit ovat alun perin ranskalaisia, muropohjaisia leivoksia. Täytteenä on mantelimassasta, voista, munista ja jauhoista tehty masariinimassa. Kuorrute on tehty vedestä ja tomusokerista, usein se on vaaleanpunainen. Masariinimassan alle on helppo piilottaa sesongin raaka-aineita, kuten marjoja, jotka tekevät leivonnaisesta ihanan mehevän. Alkukesän masariineissa maistuu itseoikeutetusti raparperi. Erillisten leivosten näpertämisen sijaan leivoin masariinit piirakaksi.

Vinkki: Kuorrutteen väri on saatu luonnollisesti raparpereiden punaisista varsista. Voimakkaan värin salaisuutena on punavartinen raparperilajike. Jos sellaista ei ole saatavilla, voit kokeilla käyttää pitkistä raparperinvarsista punaiset päätyosat (tarvitaan todennäköisesti reilummin vesimäärään nähden, koska väri ei ole yhtä voimakas).

Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 pieni muna

Raparperitäyte:
250 g raparperia
¼ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Mantelitäyte:

150 g mantelimassaa
75 g huoneenlämpöistä voita
½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
2 isoa munaa

Kuorrute:
4 rkl raparperilientä
6 dl tomusokeria
pakastekuivattuja vadelmia tai mansikoita


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi muna. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista raparpereista uloin kuoriosa kuorrutukseen tarvittavaa lientä varten. Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita raparperipalojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä seos pohjan päälle.

Paloittele mantelimassa kulhoon. Vatkaa sekaisin huoneenlämpöisen voin kanssa. Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita täytteeseen vuorotellen munien kanssa. Levitä täyte vuokaan raparpereiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Laita kattilaan raparperinkuoret ja 2 dl vettä. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi liemi. Mittaa tarvittava määrä lientä ja yhdistä se tomusokerin kanssa. Levitä täytteen päälle. Ripottele pinnalle pakastekuivattuja marjoja.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit