04.07.2010   76 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytteet
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperi-mansikka-valkosuklaatäyte


Kesäisen kakun täytteiksi sopivat raikas raparperi, tuoreet mansikat ja makea valkosuklaatäyte. Kesän raparperisato kannattaa säilöä talvea varten pakkaseen: keitä kiisseliä samantien isompi annos ja jaa rasioihin. Myös ylimääräinen keittoliemi kannattaa pakastaa – siitä saa hyvän kostukkeen. Kun tuoreita mansikoita ei ole enää saatavilla, täyte toimii myös pelkkänä raparperi-valkosuklaaversiona.

Näillä mittasuhteilla syntyy täytteet 24 – 26 cm vuokaan tehtyyn 4 – 6 munan kakkuun, kahteen väliin.

Raparperikiisseli:
750 g raparperia
3 ¼ dl sokeria
1 ½ dl keittolientä
3 rkl maissitärkkelystä
1 ½ rkl vettä

Valkosuklaamousse:
4 dl vispikermaa
250 g valkosuklaata

Lisäksi:
1 litra mansikoita

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ohuelti ulommainen kerros. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita ne kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna ja keitä hetken aikaa (max 5 min), kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna raparpereiden valua siivilässä hetken aikaa. HUOM: ota liemi talteen!

Laita valutetut raparperit takaisin kattilaan ja lisää 1 ½ dl valutetusta liemestä. Säästä loppu liemi kakun kostutukseen. Kiehauta seos uudelleen. Sekoita maissitärkkelys veteen. Kaada kattilaan. Keitä sekoitellen n. 3 minuuttia. Anna kiisselin jäähtyä tarvittaessa kylmäksi asti. Kylmä kiisseli on paksumpaa ja pysyy paremmin kakun välissä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa vaahtoon. Voit antaa valkosuklaatäytteen jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa. Valkosuklaa jähmettää täytteen lopulta hyvin tukevaksi, mutta huolehdi, ettei täyte ehdi jähmettyä liikaa ennen levittämistä. Huom: älä vatkaa täytettä voimakkaasti enää sen jälkeen, kun se on alkanut jähmettyä; täyte voi muuttua rakeiseksi.

Kostuta kakkupohja raparpereiden keittoliemellä.

Levitä kakkupohjalle raparperikiisseliä.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele niitä kiisselin päälle vieri viereen. Levitä päälle valkosuklaatäytettä. Täytä samalla tavalla toinen kakkuväli.

Täytä kakku jo edellispäivänä. Näin kosteus ja maut ehtivät tasaantua.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-puoti2

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentteja, jotka ilahduttivat, hyödyttivät tai herättivät keskustelua.
viikon-kommentoija-saara

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Käynnissä olevia ja tulevia Tempauksia
    mari-johanna: Tämä ehdotus ei toki ole kilpailu/tempaus mutta joulu ihmisenä sivuston joulukalenteri on jäänyt viime vuodelta mieleen.... se oli aamun ehdoton…
  • Gluteeniton kakkupohja
    Kinuskikissa: Tiinajainen: ehdottomasti riittää yksi kakku! :) Pääset itse helpommalla ja kakku menee ihan "täydestä" kaikille.
  • Kaulittavalla massalla kuorruttaminen
    Kinuskikissa: Tiinajainen: tällaista kombinaatiota en ole itse koskaan kokeillut, mutta ajatuksena hyvä! Onhan sokerimassasta helpompi saada tasainen pinta kuin kermasta ja…
  • Keikautettu kinkkukakku
    Kinuskikissa: Josefina: jos matikkahommat ei maistu, niin täältä saat jatkossa suorat kertoimet, kun tiedät lähtövuoan/tavoitevuoan koon: http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/
  • Kinuskiemon sämpylät
    Kinuskikissa: Meilläkin viimeksi tällä viikolla oli Kinuskiemon sämpyläohje käytössä. Leipurina oli 9-vuotias tyttäreni. Hän pyöräytti sämpylät sillä välin, kun minä ja…

Kumppanit