21.09.2015   3 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Puolukka-omenapaistos


Vuosi sitten eräs Kinuskikissan Facebook-sivujen seuraaja jakoi minulle oman syysherkkunsa reseptin: perinteinen omenapaistos, jossa osa omenoista on korvattu puolukoilla. Kaurahiutaleet hän kertoi korvaavansa osittain ruisleseillä (minä käytin ruishiutaleita). Lisänä vielä mausteita: kanelia, kardemummaa ja vaniljaa. Puolukat antoivat paistokselle kivasti luonnetta, tästä tuli helppoa syyshyvää! Kinuskikissa kiittää ideasta. 🙂

Vinkki: Saat paistoksesta gluteenittoman vaihtamalla hiutaleet gluteenittomiin kaurahiutaleisiin. Maidottoman version saat käyttämällä maidotonta margariinia ja kerman sijaan vaahtoutuvaa soija- tai kaurakermaa.

Kaura-ruisseos:
250 g voita
2 ½ dl fariinisokeria
5 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita

Omena-puolukkaseos:
500 g omenoita
200 g puolukoita
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa

Tarjoiluun:
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl tomusokeria


Sulata voi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja hiutaleet.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa paloiksi. Sekoita omenoiden joukkoon puolukat. Yhdistä sokerit, perunajauhot ja mausteet. Lisää omena-puolukkaseokseen.

Levitä korkeareunaisen vuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle omena-puolukkaseos ja sen päälle kauraseos. Päälle voit ripotella hieman puolukoita.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Tarjoile paistoksen lisukkeena.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
33 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit