31.05.2017   5 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Makuja maailmalta,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Prinsessapullat – Princess Semlor


Rakastettu prinsessakakku on inpiroinut minua monenlaisiin muunnelmiin jopa niin paljon, että Kinuskikissa taikoo -kirjassa prinsessa-bebet pääsivät kanteenkin (ja blogin taustakuvaan). Prinsessakakussa viehättää niin väriyhdistelmä kuin herkullinen vaniljan ja vadelman makuinen täyte. Ruotsalaiset ovat kehittäneet prinsessastaan ”princess semla” -nimellä kulkevan pullareseptin. Se on sekoitus prinsessakakkua ja laskiaispullaa. Upea leivosmainen ulkomuoto sopii ihanasti kesäisiin juhliin!

16 kappaletta

Taikina:

100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 muna
n. 9 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 muna

Kuorrutus:
2 pkt (500 g) vihreää marsipaania

Täyte:
vadelmahilloa tai -marmeladia
4 dl vispikermaa
2 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
tomusokeria
pinkkiä sokerimassaa


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on noin kolmannes jäljellä. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko ja jaa se yhtä suuriin paloihin. Pyörittele palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 20-30 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kauli marsipaani leivonta-alustan päällä ohueksi levyksi. Ota isolla muotilla tai nurinpäin käännetyn kulhon avulla levystä ympyröitä. Nosta ympyrä pullan päälle ja painele sen ympärille. Ylimääräisen marsipaanin voi leikata veitsellä alareunasta pois tai kääntää pullan alle.



Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Minä käytin ruusukkeisiin isoa kukkatyllaa, mutta ”luottotyllallani” Wiltonin 1M:llä (sama kuin vanha Städter 14 mm) saa myös kauniit ruusukkeet aikaan.

Leikkaa pullista hattuosa pois. Pidä veistä leikkaamisen aikana alaspäin viistossa, jotta pullan keskelle muodostuu kuoppa. Täytä se hillolla tai marmeladilla. Pursota päälle kermavaahtoa kaksi päällekkäistä kierrettä. Laita päälle hatut. Koristele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.


Päälle tulevat ruusut on tehty pinkistä sokerimassasta miniruusuohjeen mukaan (josta löydät myös videon).

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
30 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100