18.04.2017   6 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Makuja maailmalta,  Muut juhlapöydän kakut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Porkkanakakku – Carrot Cake


Klassinen porkkanakakku oli meillä Suomessa 1990-luvun trendileivonnainen. Tällöin amerikkalaiset herkut, kuten jättimuffinssit, mutakakut ja cookiet rantautuivat meille. Internetin tulo vauhditti leivontatrendien saapumista ulkomailta Suomeen. Myös 90-luvulla supersuositut tv:n kokkiohjelmat ja -kisailut jakoivat vinkkejä kotikeittiöihin.

Porkkanakakun kuorrutteessa käytetty tuorejuusto yleistyi muutenkin makeissa leivonnaisissa, mm. juustokakuissa. Porkkanakakkua leivottiin myös piirakkamallisena tai pellillä. Muista myös minikokoisten porkkanamuffinssien ohje.

Vinkit:

  • Taikinan voi paistaa myös pellillä tai uunivuoassa levymäiseksi. Paistoaika on tällöin lyhyempi.
  • Porkkanakakun maku paranee jääkaapissa. Voit siis hyvin tehdä sen koristelua myöten valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Taikina:
100 g saksanpähkinöitä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
3 munaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
2 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
260 g hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrute:
200 g Philadelhia-tuorejuustoa
100 g voita
3 dl tomusokeria
½ tl vaniljauutetta (tai -sokeria)

Pinnalle:
Oreo-keksejä
oranssia sokerimassaa
mintunlehtiä


Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauho-pähkinäseos.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Levitä taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Irrota vuoasta ja jäähdytä. Leikkaa kahteen osaan.

Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja puolet päälle.

Erota Oreo-kekseistä keksiosat ja murskaa ne pakastuspussin sisällä. Ripottele ”mullaksi” kuorrutteen päälle.

Muotoile sokerimassasta porkkanoita ja viimeistele mintunlehdillä.

Resepti on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehden Kinuskikissan leivontakoulussa numerossa 3/2017.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
40 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 11

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit