Klassinen porkkanakakku oli meillä Suomessa 1990-luvun trendileivonnainen. Tällöin amerikkalaiset herkut, kuten jättimuffinssit, mutakakut ja cookiet rantautuivat meille. Internetin tulo vauhditti leivontatrendien saapumista ulkomailta Suomeen. Myös 90-luvulla supersuositut tv:n kokkiohjelmat ja -kisailut jakoivat vinkkejä kotikeittiöihin.
Porkkanakakun kuorrutteessa käytetty tuorejuusto yleistyi muutenkin makeissa leivonnaisissa, mm. juustokakuissa. Porkkanakakkua leivottiin myös piirakkamallisena tai pellillä. Muista myös minikokoisten porkkanamuffinssien ohje.
m1677: Voit käyttää tässä ihan tavallistakin sokeria. Myös minä olen joskus tehnyt niin, kun on fariinisokeri päässyt loppumaan kaapista. 🙂
Fariinisokeri on valkoista sokeria maukkaampaa ja aromikkaampaa, joten siksi sitä varmasti on käytetty tässä. Mutta tavallisella tulee oikein hyvää niinkin!! 🙂