Tämä resepti lähti muhimaan tutustuttani Kinuskileipomo suklaapisaran kehittelemään omenaleipään. Leivoin omenan, puolukan ja hunajan maut sämpylöiksi. Käytin gluteenitonta jauhoseosta, mitä ei olisi lopputuloksesta arvannut. Vain pinta jäi hieman kuivan näköiseksi – ehkä siihen olisi voinut sivellä hieman vettä ennen paistoa. Taikinan sisältämät kaurahiutaleet ja hyvä jauhoseos auttoivat onnistuneen rakenteen kanssa ja omena toi mehevyyttä. Kaupoista saa myös gluteenitonta kauraa, mutta jos sekin on pannassa, voi tilalla käyttää esimerkiksi hirssihiutaleita.

Kun toinen tyttäristäni kuuli, että sämpylät sisältävät puolukkaa, oli reaktio sitä luokkaa, että nyt hänet oli pahan kerran petetty. Olin siis aiemmin päivällä kertonut leipovani sämpylöitä ja odotuksissa oli jotain tavallisempaa. Kun kyyneleet oli pyyhitty, suostui hän kuitenkin maistamaan. Lopulta näistä sämpylöistä tuli hitti ja tyttö popsi niitä enemmän kuin kukaan meistä. Eli tämä resepti opetti jotain ennakkoluulojen voittamisesta. 🙂

”Ruususilla niistä saa
kaksin verroin parempaa.”  🌺🌺