25.03.2017   7 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Piiloleivokset pashatäytteellä


Tammikuussa julkaistun Runebergin piiloleivosten ohjeen jälkeen minulta on toivottu lisää reseptejä shottilasi-silikonivuokaan. Kun vuoan on hankkinut, sitä ei kannata jättää kaappiin pölyttymään, vaan varioida täytteillä erilaisiin sesonkeihin soveltuvia leivoksia. Tässä ohjeessa on tumma kaakaotaikina, johon on helppo yhdistellä erilaisia täytteitä. Pääsiäissesonkia ajatellen laitoin ”piiloon” pashaa muistuttavan sitruunatäytteen. Sen tilalla voisi aivan yksinkertaisesti olla hedelmiä (kesällä tuoreita marjoja) ja päällä kermavaahdosta pursotettu ruusuke. Toivottavasti laitatte Kinuskigalleria-välilehden kautta kuvia omista versioistanne!

Pashaleivokset

7 kappaletta

Taikina:
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
85 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
½ dl maitoa

Pashatäyte:
1 liivatelehti
1 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
¼ dl sitruunamehua
100 g vaniljatuorejuustoa
¼ dl rusinoita
¼ dl mantelirouhetta

Pinnalle:
aprikoosinpuolikkaita
sokerikuorrutetta


Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.

Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Täytä shottilasi-silikonivuoan ”urat” taikinalla ja peitä myös muotin keskiosa ohuella kerroksella taikinaa. Varmista läpikuultavan vuoan ulkopuolelta, että taikinan keskelle ei ole jäänyt ilmataskuja. Tarvittaessa auta taikinaa painumaan joka kohtaan veitsen avulla.

Paista 200 asteessa 20-22 minuuttia. Käännä vuoka puolivälissä siten, että luukkua kohden ollut puoli tulee uunin takaseinään päin. Näin varmistat tasaisen kypsymisen. Huomaathan, että uunien tehoissa on eroja ja paistoaika saattaa vaihdella. Jos taikina ei kypsy kunnolla, leivoskuorta on vaikeampi irroittaa vuoasta.

Anna leivosten jäähtyä vuoassa ja siirrä sitten jääkaappiin, kunnes leivokset ovat kylmiä. Leikkaa leivosten hattuosa pois, jotta saat pohjasta tasaisen. Irrota yksitellen venyttämällä silikonimuottia leivoksen ympäriltä. Irrota keskiosa rutistamalla silikonia sisäänpäin ja sitten varovasti vetämällä.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotettu liivate. Yhdistä liivateseos ja vaniljatuorejuusto. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Leikkaa rusinat pieniksi paloiksi. Lisää täytevaahtoon rusinat ja mantelirouhe. Täytä kupit pursottaen tai lusikan avulla. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Leikkaa aprikoosinpuolikkaista ”hatut”, joiden alle täyte jää piiloon. Pursota ympärille sokerikuorrutetta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
60 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100