02.03.2017   10 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: -

Perunavohvelit lohitäytteellä


Tästä reseptistä on kiittäminen äitiäni, Kinuskiemoa, joka kiikutti minulle kopion vanhasta Pirkka-lehden reseptistä hiihtoloman alkajaisiksi. Tuumaili, että perunavohvelit maistuisivat lomaillessa ruokaisena välipalana. Alkuperäisessä ohjeessa oli lisukkeena kinkkutäyte, mutta minulle tuli perunavohveleista heti mielleyhtymä uuniperunoihin, joista tykkään nimenomaan lohitäytteellä. Voisikin sanoa, että kun mietit erilaisia lisukevaihtoehtoja suolaisille vohveleille, niin uuniperunoiden täytteitä hakemalla saat etsittyä kivoja vaihtoehtoja. 🙂


Vinkki:
Tarjoa vohvelit mieluiten vastapaistettuina. Täytteen voit valmistaa etukäteen.

8 kappaletta

Taikina:
3 munaa
7 dl kevytmaitoa
100 g ranskankermaa
1 ps (125 g) perunamuusijauhetta
1 ½ dl graham-kokojyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
150 g kylmäsavulohiviipaleita
5 cm:n pala purjoa
2 rkl hienonnettua tilliä
100 g raejuustoa
100 g ranskankermaa
2 tl sitruunamehua
valkopippuria


Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vispilällä sekoittaen loput aineet. Paista vohvelit vohveliraudalla öljyä tai voita apuna käyttäen.

Hienonna lohiviipaleet, purjo ja tilli. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Tarjoa perunavohveleiden lisukkeena.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100