25.04.2017   10 kommenttia Kategoria: Lapset,  Makuja maailmalta,  Pikkuleivät,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Korealaiset pepero-tangot


Pikkuleipiä tikun muodossa – niin näitä etelä-korealaisia erikoisuuksia voisi kuvailla. Pepero-tankoja myydään sekä kuorruttamattomina että tyypillisesti suklaalla kuorrutettuina. Variaatioita löytyy kuitenkin loputtomiin valkosuklaasta värillisiin kuorrutteisiin ja erilaisiin ripoteltaviin koristeisiin. Nonparellien ja strösselin lisäksi voi käyttää kookoshiutaleita tai hienonnettuja pähkinöitä. Myös suolaisia versioita on saatavilla.

Pepero-tangot ovat Koreassa niin suosittuja, että niitä varten on olemassa oma nimikkopäivä. Pepero-päivää vietetään 11.11., koska päivämäärää näyttää kirjoitettuna neljältä pepero-tikulta. 🙂 Juhlinta muistuttaa ystävänpäivää ja siihen liittyy olennaisesti makeiden herkkujen antaminen lahjaksi ystävien ja rakastavaisten kesken.

Suklaatankojen suosiota ei ole vaikeaa ymmärtää, koska ulkonäkö on hauska. Itse taikinassa ei juuri makua ole, mutta runsas suklaakuorrute takaa sen, että nämä maistuvat perheen pienimmillekin. Oikeastaan on ihme, ettei näitä ole Suomessa vielä nähty. Tässä on hittiainesta kevään juhliin ja lastenkutsuille!

18 kappaletta

Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
½ tl Meira leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
30 g voita
¾ dl kevytmaitoa

Koristelu:
200 g maitosuklaata
Meira nonparelleja ja strösseliä (purppura, kirjava ja lakritsi)


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Rullaa taikinasta pitkiä, ohuita tankoja (paksuus 1 cm) ja leikkaa 15 cm:n pätkiksi. Laita pellille leivinpaperin päälle.

Paista 175 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes tangot ovat saaneet kevyesti väriä. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten ritilän päälle jäähtymään.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Kaada suklaasula laakealle lautaselle, jossa ei ole juurikaan reunaa. Pyörittele tankoja suklaasulassa. Voit tarvittaessa auttaa suklaan levittymistä lusikalla. Jätä tangon toinen pää muutaman sentin matkalta kuorruttamatta. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja ravistele tankoa varovasti, jotta pinta tasoittuu.

Ripottele pinnalle nonparelleja/strösseliä. Laita leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudelle. Lämmitä suklaata uudelleen mikrossa, mikäli se jähmettyy kuorruttamisen aikana. Nosta tangot leikkuulaudan päällä jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100