Pasteijat ovat perinteisiä ja kohtuullisella vaivalla valmistuvia leivonnaisia, jotka sopivat hyvin pikkujoulupöytään. Tässä ideoita, mihin muotoon taikinaa voi taivutella sekä kolme eri täytettä (liha-kasvis-kala). Suolaisen joulutortun mallin minulle esitteli siskoni viime vuonna. Hän oli napannut idean Pirkka-lehdestä. Suolaisessa joulutortussa pisteenä i:n päällä on juustoraaste, joka antaa makua myös tortun kärkiosiin.

Näiden kolmen täytereseptin lisäksi blogista löytyy monia muitakin pasteijareseptejä, kuten lihapasteijat, empanadat, chorizonyytit, muna-riisipasteijat ja tuliset tonnikalapasteijat. Myös erilaisten rullien ja kierteiden täytteitä voi käyttää pasteijoissa. Siitä siis etsimään ja ideoimaan! Huomioksi, että Myllyn Parhaalta löytyy ruis-kaurapiirakkataikina, joka sopii hyvin myös pasteijataikinaksi. Ruistaikina kannattaa kaulia mahdollisimman ohueksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.