10.01.2012   42 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut

Pappilan parempi kakku


Pappilan hätävaran ideana on koota jälkiruoka kaapista löytyvistä aineksista, kuten pullanjämistä, kakkupohjasta, hillosta ja kermasta. Arkisen taustansa takia jälkiruoasta tapaa hyvin erilaisia muunnelmia. Arkisesti minä itsekin Pappilan hätävaraan tutustuin; työpaikan ruokalassa. Silloin jälkkäri oli koottu juuri tässä kakussa esiintyvistä elementeistä: kekseistä, kermavaahdosta, marengeista ja puolukoista. Mikään muu muunnelma ei olekaan sille sittemmin vetänyt vertoja.

Kun jälkiruoasta tehdään kakku ja se koristellaan yksinkertaisesti mutta juhlavasti, ei herkkua voi enää kutsua alkuperäisellä nimellä. Olkoon tämä siis Pappilan parempi kakku.

Kakun tarjoiluhetki kannattaa ajoittaa johonkin 12 ja 24 tunnin välille sen valmistamisesta. Tällöin keksit ovat pehmenneet (leikkautumispehmeitä ne ovat kyllä jo hyydytysajan jälkeen), mutta täytteen sisään piilotetut marengit ovat vielä pitäneet muotonsa. Maun puolesta kakku vain paranee jääkaapissa: keksit pehmenevät entisestään ja puolukoiden kirpeys tasoittuu. Marengit voisi myös jättää pois täytteen seasta ja koota vasta ennen tarjoilua keoksi kakun päälle. Näin kakun voisi huoletta tehdä valmiiksi parikin päivää etukäteen.

Marenki-puolukkakakku

5 liivatelehteä
3,3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kuohukermaa
½ dl vettä
250 g digestive-keksejä
150 g puolukoita
70 g marenkeja


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vuoraa irtpohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille ruokaöljyä.

Mittaa vaahtoutuva vaniljakastike ja kuohukerma kulhoon ja vatkaa ne yhdessä vaahdoksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet veteen. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana kevyesti vatkaten kerma-vaniljavaahtoon.

Levitä kokonaisia digestive-keksejä vuoan pohjalle. Ripottele päälle puolukoita.

Levitä päälle puolet täytteestä ja marengeista. Murskaa sekaan keksejä ja ripottele puolukoita.

Kokoa seuraava kerros samaan tapaan.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
24 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin elokuun arvonta!



Arvontapalkintoina elokuussa punainen pompom, puna-valkoraidalliset paperipillit, rapumuotti ja Kinuskikissan pieni levityslasta.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit