13.04.2011   51 kommenttia Kategoria: Pääsiäinen,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Pääsiäiskukon suklaakakku


Kananmunien maalaaminen on hauska pääsiäisperinne ja tästä perinteestä on hakenut innoituksensa myös tämä kakku. Näihin koristelukarkeloihin lapset tulevat riemumielin mukaan. Ja mikä hauskempaa kuin kakun syönnin lomassa poimia päältä pääsiäiskukon munimat yllätykset. Iloista pääsiäisen odotusta kaikille Kinuskeille!

Vinkki 1: Kakun voi toteuttaa myös valitsemalla vain toisen täytevaihtoehdon. Tuplaa tällöin valitsemasi täytteen ainesten määrät.
Vinkki 2: Kauppojen valikoimissa on suklaamunia, jotka sisältävät sekä valko- että maitosuklaata. Näistä saa näyttävät koristeet jo sellasinaan.
Vinkki 3: Kakun voi täyttää jo edellispäivänä. Banaanisiivut eivät tummu, kun ne kostuttaa sitruunamehulla.
Vinkki 4: Kakun voi kuorruttaa myös sokeri-, vaahtokarkki- tai banaanimassalla.

Persikka-banaani-suklaakakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:

1 ¼ - ½ dl appelsiinimehua tai persikoiden lientä

Täytevaahto:
4 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa

Persikkatäyte:
½ täytevaahdosta
n. 200 g persikkakuutioita
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
130 g tummaa suklaata
1 ½ banaania
2 tl sitruunamehua

Kuorrutus:
600 g vihreää marsipaania
TAI
valkoista marsipaania ja vihreää pastaväriä

Koristeet:
vihreitä Candy melts -nappeja
tummaa suklaata
erikokoisia suklaamunia
Summer-koristerakeita (Dr. Oetker)
sokerikuorrutetta tuubissa


Valmista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää joukkoon appelsiinituorejuusto. Jaa täytevaahto kahteen kulhoon.

Valuta persikoista liemi. Halutessasi voit säästää liemen kakun kostutukseen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen persikkakuutiot, sokeri ja vaniljakreemi/vaniljakastikejauhe.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Anna sen jäähtyä hetken aikaa. Yhdistä suklaasula jäljellä olevan täytevaahdon kanssa. Leikkaa banaanit siivuiksi. Purista sitruunamehu.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta.

Levitä päälle persikkatäyte.

Nosta päälle toinen pohjalevy. Kostuta. Lado päälle banaanisiivut. Sipaise banaanien päälle sitruunamehua. Levitä sitten suklaatäyte. Säästä pieni määrä täytteestä kakun päälle ja reunoille levitettäväksi.

Nosta päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta.

Levitä kakun päälle ohut kerros suklaatäytettä tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Käytä kuorruttamiseen valmista vihreää marsipaania tai värjää marsipaani itse. Katso kuorrutusohjeet kohdasta marsipaanilla kuorruttaminen.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita sula pursotuspussiin, jossa on ohut 1-2 mm kokoinen tylla. Pursota kakun sivureunoille ruohonkorsia.

Tee pesän oksat tummasta suklaasta. Leikkaa leivinpaperin hylsy pituussuunnassa kahtia. Aseta hylsyt ison alustan (esimerkiksi uunipelti) päälle. Peitä leivinpaperilla. Taittele leivinpaperia siten, että se asettuu hylsyjen ympärille ja kiinnitä tarvittaessa paikoilleen teipillä.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin pyöreä tylla (koko n. 3 mm) ja pursota kaarevia viivoja hylsyjen päälle.

Nosta koristeet alustan päällä jääkaappiin jähmettymään. Asettele oksat lomittain kakun päällisen ympärille pesän muotoon.

Laita suklaamunat koristelun ajaksi esim. kananmunakuppeihin, koska ne sulavat nopeasti käsiteltäessä. Myös foliosta muotoiltu kuppi käy alustaksi.

Pursota suklaamuniin sokerikuorrutetta renkaiksi tai pisteiksi.

Kasta muna koristerakeeseen.


Liimaa suklaamunat kakun päälle pesän keskelle sokerikuorrutteella. Isoa munaa varten voit muotoilla marsipaanista pienen alustan, jotta koriste pysyy tukevasti paikoillaan.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
50 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat