05.04.2017   2 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Pääsiäisen leipäkranssi


Kananmunat kuuluvat pääsiäiseen ja yksi perinteinen ohjelmanumero on munien maalaus. Tänä vuonna kokeilin munien värjäämistä luonnonväreillä, jolloin munat upotetaan esimerkiksi mustikasta tai kurkumasta tehtyyn väriliemeen. Munien kylkiäisenä maistuu tuore leipä ja tämän reseptin idea lähtikin näiden yhdistämisestä, jolloin munat kypsyvät taikinan mukana uunissa. Välttämätöntä värjääminen ei toki ole – kananmunat koristavat leipää valkoisinakin. Kranssin voi nostaa tarjolle esimerkiksi aamiaispöytään, brunssille tai lämpimän aterian lisukkeeksi.

Taikina:
50 g voita (tai maidotonta margariinia)
¾ pkt (à 50 g) hiivaa
3 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 ¼ tl suolaa
2 ½ dl Myllyn Paras grahamvehnäjauhoja
n. 5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja

Pinnalle:

1 muna
sormisuolaa

Lisäksi:
6 värjättyä, raakaa kananmunaa


Sulata voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon jauhoja noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi. Lisää lopuksi voisula.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Leivo jokaisesta palasta noin 85 cm pitkä tanko.

Tee tangoista letti ja nosta renkaaksi pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin puoli tuntia.

Voitele pinta munalla ja painele kranssiin raakoja kananmunia, jotka kypsyvät koviksi paistamisen aikana. Varo rikkomasta munia. Voit painaa kolon esimerkiksi kypsän kananmunan avulla. Ripottele kranssin pinnalle sormisuolaa.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
25 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat