17.05.2016   5 kommenttia

Niiskuliini


Bild1

Nimimerkki:

Niiskuliini

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Niiskuliini

Kuka olet?

Niina, 34-vuotias kahden lapsen äiti, vaimo, luonnontieteilijä.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Äidin kanssa on tullut leivottua pullaa ja piparkakkuja jo pienestä pitäen, mutta varsinainen innostus on alkanut vasta joitain vuosia sitten leivontablogien ja ruokaohjelmien innoittamana.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon joka viikko jotakin. Usein leivon ilta- tai aamupalaksi sämpylöitä, suolaisia piirakoita tai pannukakkuja. Pannukakkuja lukuun ottamatta makeita leivonnaisia tulee leivottua pääasiallisesti vain juhlia tai vieraita varten. Innostun aina, kun huomaan, että on jokin juhlapäivä tulossa ja saan taas leipoa herkkuja.

Suosikkiraaka-aineesi?

Marjat ja omenat ovat ehdottomia suosikkejani leivonnassa. Pidän raikkaista ja kirpeistä mauista yhdistettynä johonkin makeaan, kuten suklaaseen tai kinuskiin.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Uunista tulevat tuoksut!

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Muistoja on monia, mutta jostain syystä mieleeni pulpahti muisto siitä, kun leivoimme kerran isäni kanssa pullaa ja olimme kai laittaneet hieman liikaa hiivaa. Taikina kohosi niin, että valui kulhosta pöydälle ja lattialle saakka.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Suosikkini on ehdottomasti amerikkalaistyyppinen omenapiirakka vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Unohdin tehdä uuniperunoihin viillot ja tökätessäni uunista tullutta perunaa haarukalla, se räjähti pitkin seiniä.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin oppia pursottamaan muutakin kuin pelkkää suoraa reunapursotusta.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Unelma.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Tällä hetkellä olen tyytyväinen Kinuskiyhteisöön. Toivoisin Kinuskikissalta erilaisia Petit Fours -leivosohjeita.

Jess kysyi sinulta: Mikä on haastavin raaka-aine jota olet käyttänyt?

Tämä olikin vaikea kysymys. Pakko sanoa vaahtokarkkitaikina, sillä siinä voi epäonnistua niin helposti ja minulla on vain vähän kokemusta kaulittavista massoista.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Kuka on esikuvasi leivonnassa ja/tai ruoanlaitossa?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Suosikkireseptini on Vaniljainen rahka-murupiirakka, sillä sitä voi muokata loputtomasti täytteitä vaihtelemalla. Reseptillä ei ole mitään erityistä tarinaa, mutta muistan tehneeni sitruunaista versiota tästä piirakasta jo lapsena äidin kanssa.