08.07.2017   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä,  Leivokset,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Mutakakku-tötteröt


Tämän tapaisia uunissa paistettavan leivonnaisen ja jäätelövohvelin yhdistelmiä on näkynyt ulkomaisilla leivontasivustoilla, mutta tekeminen on tyssännyt yhteen asiaan: vohveli on ollut tasaisella pohjalla varustettu kuppi, jollaisia meiltä ei saa. Nyt kuitenkin sain Kinuskiemon kautta käsiini ruotsalaisen Allers-lehden (36/2016), jossa oli hyödynnetty perinteistä kartion mallista vohvelia. Niksinä oli pystyttää vohvelit alempana kuvassa näkyvään asetelmaan kuivakakkuvuokaan. Tämä toimi tosi hyvin ja näin syntyvä mutakakun ja jäätelötötterön risteytys oli mieletön menestys lasteni kaveripiirissä. Pursotin päälle kermavaahtoa, mutta vallan hyvin sen tilalle voisi laittaa perinteisemmän ratkaisun eli jäätelöpallon.

Vinkki: Vohveleita saa isoista ruokakaupoista myös gluteenittomina! Voit korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Varmistathan myös koristelussa nonparellien gluteenittomuuden.

10 vohvelia
(paistamiseen tueksi kuivattuja herneitä)

Taikina:

100 g tummaa suklaata
75 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Pursotus:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ystävänpäivä-nonparelleja


Aseta vohvelit pystyyn kuivakakkuvuokaan. Kaada vohveleiden väliin kuivattuja herneitä, jotta vohvelit pysyvät tukevasti pystyssä.

Laske isoon kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai täytä kulho kiehuvalla vedellä. Laita paloiteltu suklaa ja voi toiseen, teräksiseen kulhoon, joka mahtuu vedellä täytetyn kulhon sisään. Sekoittele, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Lisää lopuksi suklaa-voiseos nuolijalla rauhallisesti käännellen. Täytä vohvelit taikinalla (voit laittaa taikinaa reilumminkin kuin kuvassa, sillä taikina ei juurikaan kohoa uunissa).

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. (Jos uunisi polttaa paistokset herkästi pinnasta, voit laittaa vohveleiden suojaksi folion.) Täytteen on tarkoitus jäädä sisältä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita pursotuspussiin erikoistylla (Russian Bulbous) tai tavallinen tähtitylla ja pursota jokaiseen tötteröön muhkea ruusuke (bulbous-tyllan käytöstä löydät opastusvideon kukkurakakun kohdalta). Ripottele pinnalle nonparelleja.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
27 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan mansikkareseptit



Nämä ja muut mansikkakakut löydät kategorioista täytekakut ja hyydykekakut.

Toivepuodin heinäkuun arvonta!



Arvontapalkintoina heinäkuussa kirsikan makuinen aromi ja kukkapursotussetti.

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100