19.03.2017   Ei kommentteja Kategoria: Makeat piirakat,  Makuja maailmalta,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Munaton ja maidoton pekaanipiirakka (Vegan Pecan Pie)


Pekaanipähkinä on lähtöisin Pohjois-Amerikan eteläosista, jossa arkeologien mukaan alkuperäiskansat käyttivät sitä jo yli 8000 vuotta sitten. Pekaanipiirakan esiasteita olivat eurooppalaiset makeat piirakat, joiden täytteessä käytettiin tuntuvasti sokeria tai siirappia. Vasta kulkeuduttuaan siirtolaisten mukana Amerikkaan niihin alettiin lisätä pekaanipähkinää ja näin niistä kehittyi 1800-luvun loppupuolella pekaanipiirakka, joka on yhä edelleenkin USA:ssa erittäin suosittu. (Lähde: Wikipedia)

Tässä reseptissäni on mukana olennaisimmat raaka-aineet sellaisina kuin ne klassikkopiirakassa nykyään esiintyvät. Toki versioita on monenlaisia ja itsekin lähdin klassikkoa muokkaamaan siltä osin, että sain siitä mahdollisimman moneen ruokavalioon soveltuvan. Piirakka on vegaaninen eikä siis sisällä maitotuotteita tai kananmunaa. Herkullisuudesta ei silti tarvinnut tinkiä, joten suosittelen reseptiä tällaisenaan, vaikka vegaanisuus ei olisikaan tavoitteena. Gluteenittomaksi piirakka muuntuu korvaamalla pohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Vinkit:

  • Amerikkalaiset piirakat ovat suomalaiseen makuun hyvin makeita. Vähensin reseptistä sokerin määrää, mutta se on yhä hyvin makea. Minun makuuni ihanaa juuri näin, mutta makeus voi jakaa mielipiteitä!
  • Tarjoile lisukkeena kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
¼ tl Meira suolaa
150 g maidotonta margariinia
2 ½ rkl vettä

Täyte:
85 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl fariinisokeria
1 ¾ dl vaahterasiirappia
125 g vauvojen hedelmäsosetta (esim. persikka-banaani)
2 tl Meira vaniljasokeria
¼ tl Meira suolaa
¼ tl Meira muskottipähkinää
3 ½ ps (à 70 g) Meira pekaanipähkinöitä


Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaisin margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta tiivis möykky.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Kippaa voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai vastaavan kokoinen sydänvuoka) pohjalle. Painele reunoja vasten ja muotoile reuna sormien avulla siistiksi.

Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä perunajauhot ja sokeri keskenään. Sekoita kaikki ainekset voisulan joukkoon pekaanipähkinöitä lukuun ottamatta.

Säästä puolitoista pussillista pähkinöitä pinnalle, valitse siihen ehjät pähkinät. Levitä loput noin kaksi pussillista vuokaan. Kaada päälle täyte.

Asettele pinnalle loput pähkinät.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jotta pähkinät eivät tummu liikaa.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat