19.03.2017   Ei kommentteja Kategoria: Makeat piirakat,  Makuja maailmalta,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Munaton ja maidoton pekaanipiirakka (Vegan Pecan Pie)


Pekaanipähkinä on lähtöisin Pohjois-Amerikan eteläosista, jossa arkeologien mukaan alkuperäiskansat käyttivät sitä jo yli 8000 vuotta sitten. Pekaanipiirakan esiasteita olivat eurooppalaiset makeat piirakat, joiden täytteessä käytettiin tuntuvasti sokeria tai siirappia. Vasta kulkeuduttuaan siirtolaisten mukana Amerikkaan niihin alettiin lisätä pekaanipähkinää ja näin niistä kehittyi 1800-luvun loppupuolella pekaanipiirakka, joka on yhä edelleenkin USA:ssa erittäin suosittu. (Lähde: Wikipedia)

Tässä reseptissäni on mukana olennaisimmat raaka-aineet sellaisina kuin ne klassikkopiirakassa nykyään esiintyvät. Toki versioita on monenlaisia ja itsekin lähdin klassikkoa muokkaamaan siltä osin, että sain siitä mahdollisimman moneen ruokavalioon soveltuvan. Piirakka on vegaaninen eikä siis sisällä maitotuotteita tai kananmunaa. Herkullisuudesta ei silti tarvinnut tinkiä, joten suosittelen reseptiä tällaisenaan, vaikka vegaanisuus ei olisikaan tavoitteena. Gluteenittomaksi piirakka muuntuu korvaamalla pohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Vinkit:

  • Amerikkalaiset piirakat ovat suomalaiseen makuun hyvin makeita. Vähensin reseptistä sokerin määrää, mutta se on yhä hyvin makea. Minun makuuni ihanaa juuri näin, mutta makeus voi jakaa mielipiteitä!
  • Tarjoile lisukkeena kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
¼ tl Meira suolaa
150 g maidotonta margariinia
2 ½ rkl vettä

Täyte:
85 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl fariinisokeria
1 ¾ dl vaahterasiirappia
125 g vauvojen hedelmäsosetta (esim. persikka-banaani)
2 tl Meira vaniljasokeria
¼ tl Meira suolaa
¼ tl Meira muskottipähkinää
3 ½ ps (à 70 g) Meira pekaanipähkinöitä


Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaisin margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta tiivis möykky.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Kippaa voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai vastaavan kokoinen sydänvuoka) pohjalle. Painele reunoja vasten ja muotoile reuna sormien avulla siistiksi.

Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä perunajauhot ja sokeri keskenään. Sekoita kaikki ainekset voisulan joukkoon pekaanipähkinöitä lukuun ottamatta.

Säästä puolitoista pussillista pähkinöitä pinnalle, valitse siihen ehjät pähkinät. Levitä loput noin kaksi pussillista vuokaan. Kaada päälle täyte.

Asettele pinnalle loput pähkinät.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jotta pähkinät eivät tummu liikaa.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
39 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lakritsaiset keksileivokset
    Sannikas: Korvasin rahkan sitruunatuorejuustolla kun en itse välitä rahkasta. Kuorutteeseen lisäsin reilusti lakritsikastiketta. Jätin myös kookoshiutaleet pois. Hyviä tuli, tosin olivat…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Nam ja Maiskis! :) Pakko oli tulla lisäämään, että illalla sitten paistoimme munkit maidottomina kauramaitoon ja sunnuntai maidotonta…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Liiana: Hyvä huomio! :) Meillä on itselläkin tarkoitus tänään vielä paistaa munkkeja juuri tällä ohjeella ja maidottomana. Eli maidottomaan versioon…
  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Voi harmi! Miten on hoksannut tuota selvittää? Hmm... Pitää pohtia miten tässä menettelisi. Kiitos avusta! :)
  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat