Pekaanipähkinä on lähtöisin Pohjois-Amerikan eteläosista, jossa arkeologien mukaan alkuperäiskansat käyttivät sitä jo yli 8000 vuotta sitten. Pekaanipiirakan esiasteita olivat eurooppalaiset makeat piirakat, joiden täytteessä käytettiin tuntuvasti sokeria tai siirappia. Vasta kulkeuduttuaan siirtolaisten mukana Amerikkaan niihin alettiin lisätä pekaanipähkinää ja näin niistä kehittyi 1800-luvun loppupuolella pekaanipiirakka, joka on yhä edelleenkin USA:ssa erittäin suosittu. (Lähde: Wikipedia)

Tässä reseptissäni on mukana olennaisimmat raaka-aineet sellaisina kuin ne klassikkopiirakassa nykyään esiintyvät. Toki versioita on monenlaisia ja itsekin lähdin klassikkoa muokkaamaan siltä osin, että sain siitä mahdollisimman moneen ruokavalioon soveltuvan. Piirakka on vegaaninen eikä siis sisällä maitotuotteita tai kananmunaa. Herkullisuudesta ei silti tarvinnut tinkiä, joten suosittelen reseptiä tällaisenaan, vaikka vegaanisuus ei olisikaan tavoitteena. Gluteenittomaksi piirakka muuntuu korvaamalla pohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.