27.11.2008   34 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokka-valkosuklaaleivokset


mokkaleivokset1mokkaleivokset2mokkaleivokset3mokkaleivokset4mokkaleivokset5

Tämän leivosohjeen kehittelin lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tarkoitus oli tehdä koristelustakin vielä enemmän isänmaallinen, mutta kuorrutteen marmorointi sinikseksi värjätyllä valkosuklaalla ei onnistunutkaan kuorrutteen nopean kovettumisen vuoksi. Päädyin sitten extempore väkertämään sarjan kalloja. Kalla on yksi ehdoton suosikkikukkani ja se tuntui sopivan arvokkuudessaan itsenäisyyspäiväteemaankin. Väri on tästä syystä hieman mielikuvituksellinen, vaaleansiniseksi sävytetty.

Vaihekuvissani täytteessä saattaa erottua pikakahvin muruja. Kokeilumielessä sekoitin pienen määrän kahvista suoraan täytteeseen, mutta se ei sulanut kuumaan rasvaan. Kannattaa siis noudattaa ohjetta ja sulattaa kahvi vesitilkkaan.

n. 20 kappaletta

Pohja:
250 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
6 dl vehnäjauhoja
1 ps (Pirkka-)cappuccinojauhetta

Täyte:
150 g voita tai margariinia
5 dl tomusokeria
1 ps (Pirkka-)cappuccinojauhetta
4 tl vettä
2 tl tavallista pikakahvijauhetta

Kuorrutus:
100 g voita tai margariinia
150 g valkosuklaata

Koristeet:
kallat


Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää keltuaiset. Sekoita vehnäjauhot ja cappuccinojauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa murumaista. Painele se tiiviiksi möykyksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 25 × 33 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10 - 13 min. Jäähdytä.

Sulata täytteen voi kattilassa. Lisää tomusokeri ja cappuccinojauhe. Kiehauta vesi ja sekoita siihen pikakahvijauhe. Lisää täytteeseen. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä edelleen sekoitellen, kunnes täytteestä ei enää irtoa nestettä vaan se on rakenteeltaan tasaista. Levitä pohjan päälle. Jäähdytä jääkaapissa.

Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Anna voin jäähtyä hieman. Sulata sillä aikaa mikrossa valkosuklaa. Kaada voisulan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle. Anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa sitten annospaloiksi.






Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
19 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100