29.07.2017   5 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mehevä marja-murupiirakka


Kesälomareissun yhteydessä nautitulla hotellin aamupalalla oli tarjolla mielettömän ihanan makuista marjapiirakkaa. Yritin arvailla, mitä se oli syönyt ja päädyin tähän lopputulokseen. Ei ehkä ihan sama resepti, mutta kovin suosittu tästä tuli koko perheen keskuudessa. Pellin kokoisena siitä riittää seuraavaksi päiväksikin ja tämän kaltainen piirakka onkin jopa vielä makoisampaa saatuaan mehevöityä yön yli.

Halusin täytteeksi marjasekoituksen – voit tehdä mielesi mukaan oman ”cocktailin”. Vadelmia täydentää mansikoiden makeus ja herukoiden kirpeys. Jos täytteen tekee happamista marjoista, esimerkiksi yksinomaan herukoista tai puolukoista, voi kermaviilin vaihtaa maustettuun rahkaan ja lisätä tarvittaessa vielä sokeria.

Marjapiirakka pellillä

Vinkki: Jos tykkäät tästä reseptistä, suosittelen kokeilemaan myös mustikanpoimijan piirasta ja herukka-ansaa, joita on käytetty reseptin pohjana.


Pohja:

275 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 ¼ dl kermaa

Täyte:
200 g luomukermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
300 g vadelmia
150 g mansikoita
200 g herukoita (pakastettuja, kunnes tuoreita saatavilla)

Pinnalle:
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
75 g voita

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa.

Vuoraa korkeareunainen uunipelti (31 x 38 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina sen päälle.

Sekoita kermaviilin joukkoon muna. Yhdistä sokerit ja perunajauhot. Pilko vadelmat ja mansikat. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.

Tee pinnalle muruseos. Yhdistä vehnäjauhot ja sokerit. Nypi sekaisin voin kanssa. Ripottele seos täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
26 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat