31.12.2007   242 kommenttia Kategoria: Kakkuvinkit,  Kakunkuorrutteet

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen



Video kaulittavalla massalla kuorruttamisesta löytyy myös osoitteesta www.youtube.com/watch?v=hlIsoyT0TAQ.

Tämä ohje pätee kaikkiin kaulittaviin massoihin, kuten marsipaaniin, sokerimassaan, kaulintamassaan, vaahtokarkkitaikinaan jne.

Sivele kakun pintaan peittävä kerros kermavaahtoa, yli jäänyttä täytettä (jos se ei sisällä liivatetta), tuorejuustoa tms. tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Joidenkin massojen kanssa pinta saattaa ”hikoilla”. Tämä on tehokkainta estää käyttämällä alla sokerikreemiä. Sitä suositellaan esimerkiksi marsipaanin ja joidenkin sokerimassojen alle. Löydät sokerimassoista tehdyn vertailun sokerimassatestin kohdalta.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-2

Varaa riittävästi kuorrutemassaa. Jotain osvittaa sopivista määristä saat Kysymyksiä ja vastauksia -palstalleni kootusta listasta.

Kauli tomusokeria apuna käyttäen massasta 2 ½ mm paksu levy. Käytä alla runsaasti tomusokeria, näin kuorrute ei tartu alustaan. Ripottele tarvittaessa tomusokeria myös kaulittavan levyn pinnalle ja tasoita se kädellä. Käytä tomusokeria kuorrutteen päällä kuitenkin säästeliäästi, jotta pinta ei jää tomusokeriseksi. Levyn tulee olla niin iso, että kakun päälle laitettaessa se ulottuu reilusti yli alareunojen.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen

Nosta levy kakun päälle ja tasoittele ensin kakun päällinen.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-3

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-4

Jaa reunoille syntyvät vekit tasaisesti. Ota toisella kädellä kiinni levyn alareunasta ja venytä sitä ulospäin kakun pinnasta. Paina marsipaani samalla toisella kädellä kiinni kakun pintaan ylhäältä alas edeten. Etene näin kakun ympäri. Paina alareuna lopuksi kämmensyrjällä tiiviisti kakkulautasta vasten.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-5

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-6

Leikkaa ylimääräiset reunat pois aivan kakun alareunasta.

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-7

kaulittavalla_massalla_kuorruttaminen-8

Säilytä kakku jääkaapissa, mutta älä laita kuvun alle! Myös parvekkeella säilöminen on riskialtista pintaan kertyvän kosteuden takia.


Onnistuaksesi aloittelijan kannattaa muistaa nämä:

  • Siloita kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi ennen kuorruttamista – epätasaisuudet voivat näkyä massan läpi.
  • Varaa riittävästi kuorrutemassaa (halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen kakkuun 500-600 g).
  • Älä kauli massaa liian ohueksi – pinnasta tulee herkemmin epätasainen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
153 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100