08.11.2010   193 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Maitosuklaa-pähkinäfudge


Vuosi sitten valkosuklaafudgeohjeen kommenteissa tuli lukijalta esiin idea ”tuplafudgesta”, joka sisältäisi Tupla-suklaapatukan tyyliin maitosuklaata ja pähkinärouhetta. Ajatus ei jättänyt minua rauhaan ennen kuin idea oli testattu. Makeaa ja hyvää oli!

Pähkinäinen suklaafudge

n. 36 kappaletta

Ainekset:
200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
½ dl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

(Pinnalle: hasselpähkinä- tai mantelirouhetta)


Vuoraa reunallinen uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla.

Leikkaa maitosuklaa rouheeksi.

Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.

Lisää hunaja ja voi.

Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa.

Jäähdyttele fudgemassaa muutama minuutti sekoitellen (seoksen lämpötila laskee 110 asteeseen).

Lisää vatkaimella rauhallisesti sekoittaen joukkoon maitosuklaa- ja hasselpähkinärouhe. Kaada vuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle hasselpähkinärouhetta. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
87 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

suomi100