Maapähkinävoin nimi on sikäli harhaanjohtava, että voin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, vaan kyseessä on lähes yksinomaan pähkinöistä koostuva tahna. Sokeri ja suolakin ovat vapaaehtoisia lisiä. Klassinen tapa herkutella maapähkinävoilla on sipaista sitä paahtoleivän, omenaviipaleen, letun tai riisikakun päälle. Sitä voi käyttää myös puurossa, smoothiessa, makeisissa, taikinoissa tai jäätelössä. Maapähkinävoi sisältää paljon energiaa, mutta myös runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja.

Maapähkinävoin herkullinen aromi syntyy paahdettaessa maapähkinät uunissa. Paahtaminen on muutenkin minulle suosikkitapa nauttia pähkinöitä, sillä uunissa maku ja rakenne muuttuvat edukseen. Paahtaminen saa myös kuoren irtoamaan helpommin. Katso ohessa oleva video, jossa näytetään valmistus vaihe vaiheelta – myös kuorien imurointi pähkinöiden seasta.

Kokeile valmistaa pähkinävoita myös hasselpähkinöistä ja sekoittaa joukkoon suklaata, niin saat Nutellan tapaista levitettä. 🙂