13.10.2015   3 kommenttia Kategoria: Halloween,  Helpot ja nopeat,  Kakkutikkarit,  Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Luurankotikkarit


luurankotikkarit

Luuranko-tikkarit ovat Halloween-juhlien hitti! Ranka muodostuu suolarinkeleistä eli Pretzeleistä, jotka on kastettu valkoiseen Candy melts -kuorrutteeseen. Hyödynnä tikkareita kakun tai muffinssien koristeina tai tarjoa sellaisinaan. Candy melts -nappeja saa leivontatarvikeliikkeistä, mutta ne voi korvata valkosuklaalla. Ohje on bongattu sivustolta Cookies & Cups.

5 kappaletta

Ainekset:
80-100 g valkoisia Candy melts -nappeja (vaahtokarkin maku)
50 g suolarinkeleitä (Pretzel)
5 valkoista vaahtokarkkia
mustaa pastaväriä
pieni pala valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta (tuubissa)
tikkaritikkuja


Laita Candy melts -napit lasiin tai muuhun kapeaan ja korkeaan astiaan. Sulata mikrossa matalalla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen, kunnes napit ovat sulaneet.

luurankotikkarit-vaihe

Kasta suolarinkelin toinen puoli karkkisulassa pitämällä sitä kiinni pinseteillä. Kopsuttele pinsettejä napakasti lasin reunaa vasten, jotta ylimääräinen kuorrute valuu pois.

luurankotikkarit-vaihe-2 luurankotikkarit-vaihe-3

Ota pinseteillä kiinni toisesta puolesta ja kasta kuorrutteeseen samaan tapaan. Vinkki: Jos kuorrute jähmettyy jäähtyessään liian paksuksi, sitä voi lämmittää uudelleen.

luurankotikkarit-vaihe-4 luurankotikkarit-vaihe-5

Riko suolarinkeleitä saadaksesi luurangon käsiä varten kaarevia paloja. Kasta nekin kummaltakin puolelta kuorrutteeseen. Laita osat leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päälle kovettumaan.

luurankotikkarit-vaihe-6 luurankotikkarit-vaihe-7

Valmistele osien kovettuessa pääkallot. Paina vaahtokarkki lyttyyn. Maalaa silmät, suu ja nenä mustalla pastavärillä. Pastaväriä voi tarvittaessa ohentaa vesitipalla. Vinkki: Litistetyt vaahtokarkit kovettuvat ollessaan pussin ulkopuolella yön yli, jolloin pääkallon muotoa voi jonkin verran muokata sormien välissä painellen.

luurankotikkarit-vaihe-8 luurankotikkarit-vaihe-9

Tee pääkalloihin valmiiksi reiät työntämällä tikkaritikku sisään.

luurankotikkarit-vaihe-10

Muotoile sokerimassasta lyhyt pätkä ja liimaa se sokerikuorrutteen avulla tikun keskikohtaan. Anna kuivua ja kiinnittyä tunti tai pari, sillä luuranko rakentuu tämän tukipalan varaan.

luurankotikkarit-vaihe-11 luurankotikkarit-vaihe-12

Laita tikun läpi, tukipalasen päälle ensimmäinen rinkeli. Liimaa rinkelin yläpuolelle seuraava ”nikama” ja pursota sen päälle sokerikuorrutetta. Jatka näin, kunnes päällekkäin on neljä rinkeliä. Liimaa vielä kaulaosa. Anna luurankojen kuivahtaa tunti tai pari. Tikut voi työntää pystyyn esimerkiksi sokerilla täytettyyn astiaan.

luurankotikkarit-vaihe-13 luurankotikkarit-vaihe-14

Työnnä kädet ylimmäisten rinkeleiden aukkoihin. Laita lopuksi paikoilleen pääkallo.

luurankotikkarit-vaihe-15

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
42 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvontaTammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit