17.05.2010   131 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut

Lohikeikauskakku


lohikeikaus1lohikeikaus2

Julkaistessani ennen äitienpäivää hyydytetyn lohivoileipäkakun ohjeen toivottiin vastaavaa reseptiä myös lämminsavulohesta. Ihan samanlaista en viitsinyt tehdä, koska ajattelin samalla antaa vinkin kulhoon kootusta hyydykekakusta. Sinä voit kuitenkin valita kulhon ja vuoan välillä vapaasti, sillä täyteohjeita voi vaihtaa päittäin. Voit siis tehdä kylmäsavulohitäytteen keikaustyyliin ja lämminsavulohitäytteestä perinteisen juustokakun. Kakun rakentaminen kulhoon mahdollistaa leikittelyn leipäpalasilla ja kakun koristelu hoituu näin itse edestään. Tomaattiruusu on yksinkertainen ja näyttävä tapa viimeistellä kakku juhlakuntoon.

Lohikakku

Pohja:
400 - 600 g ruisvuokaleipäviipaleita

Kostutus:
maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
400 g lämminsavulohta (nahkoineen vajaa 700 g)
2 dl tillisilppua
1 ½ dl ruohosipulisilppua
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua

Koristelu:
jääsalaattia
persiljaa
tomaattiruusu 2-3 kiinteästä tomaatista


Valitse kakun kokoamista varten 1,5 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho. Tarvittaessa isompikin kulho käy. Vuoraa kulho kelmulla.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Tässä leipäviipaleet on halkaistu kulmasta kulmaan kolmioiksi. Voit myös ottaa leivistä muoteilla kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon.

Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Voit myös täyttää kulhon niin, että kaadat täytettä sen verran kulhoon, että pohjalle asetetut leipäkuviot peittyvät. Laita seuraavaksi kerros leipäviipaleita täytteen päälle, leikkaa paloista sopivan kokoisia. Kostuta. Aseta reunoja vasten lisää leipäkuvioita sitä mukaan, kun kaadat täytettä kulhoon. Laita sitten täytettä, taas uusi kerros leipäviipaleita ja vielä täytettä. Lado päällimmäiseksi vielä yksi leipäkerros.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Puhdista kala ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tilli- ja ruohosipulisilppu ja valkopippuri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen.

Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla.

Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Siirrä peitoksi laitetut kelmut syrjään. Asettele pohjan päälle salaatinlehtiä niin, että ne tulevat kulhon reunojen yli. Laita päälle tarjoilulautanen ja kumoa kakku sen kanssa oikeinpäin. Pidä lautasta paikoillaan samalla, kun käännät kulhon nurinpäin. Nosta kulho pois paikoiltaan. Irrota kelmut kakun ympäriltä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
82 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 15

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit