Kinuskileipomo Zaa_z

Kategoria: Kekritempaus,  Makeat piirakat,  Syksy Nähty 832 kertaa
 
09.09.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Maidoton,  Pähkinätön

Syksyn ’terveellinen’ omppupiirakka


Ensimmäinen kinuskileipomo reseptini! Omenat kuuluvat syksyyn ja kotipihani liki satavuotias omenapuuvanhuskin jaksaa edelleen tuottaa paljon omenia.
Välillä on hyvä ottaa elämässä vähän kevyemmin, minkä takia reseptini on lähes sokeriton. Terveellisyydestä kaikilla ihmisillä on oma näkökulmansa, minkä vuoksi en uskaltanut kaupata leivonnaistani täysin terveellisenä. Perheenjäseneni nauttivat ainakin täysin mahoin, sillä piirakkaa jäi yhden syömis kerran jäljelle ainoastaan pieni pala..
Miksei kekrijuhlissakin voisi olla keventäjälle sopivampi, mutta maukas vaihtoehto?

Ainekset:

120 g kuivattuja kivettömiä taateleita
2 dl vettä
½ dl maitoa (käytin soijamaitoa)
2 kananmunaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl öljyä
280-300 g omenoita (Itse käytin vain 230 g, mutta piirakka tarvitsi ehdottomasti enemmän!)

PÄÄLLE
ruokosokeria
kanelia

Kuumenna uuni 200 C ja voitele piirakkavuoka (28 cm)
Laita taatelit ja vesi kattilaan. Keitä n. 20 min, kunnes taatelit ovat muuttuneet mössömäiseksi. Survo taatelit sauvasekoittimella sileäksi taikinaksi. Sekoita joukkoon maito.

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Hiljennä vatkaustehoa ja kaada joukkoon jäähtynyt taateliseos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munaseokseen. Sekoita käännellen. Lisää viimeisenä öljy.

Kuutioi omenat. Kaada taikina piirakka vuokaan ja kaada omenat päälle samalla painellen niitä taikinaan. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja kanelia makusi mukaan. (Enempi aina parempi.)

Paista uunissa keskitason alla n. 20 minuuttia.

Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera. Maistuu hyvältä niin lämpimänä kuin kylmänäkin!