Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo W@lewieneri

Mustikka- valkosuklaaunelma

14.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_5805_600x600.jpg

Keksipohja:
75 g kaurakeksejä
50 g margariinia tai voita

Valkosuklaatäyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g maustamatontatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua

Mustikkatäyte:
3 liivatetta
4 dl mustikoita soseutettuna
250 g mascarponetuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
1 dl kermaa
1 rkl sokeria
½ dl mustikkasosetta
mustikoita

Leikkaa irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle pohja voipaperista. Valmista keksipohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata rasva. Sekoita rasva keksimurun joukkoon ja levitä vuoan pohjalle. Laita voika siksi aikaa jääkaappiin, kun valmistat täytteen. Valmista ensin valkosuklaa täyte. Laita puolet liivatteista likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Lisää sokerit. Vatkaa kerma ja yhdistä seokset. Jaa seos kahteen kulhoon puoleksi. Kuumenna puolet sitruunamehusta ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos toiseen kulhoon koko ajan sekoittaen. Laita toinen kulho jääkaappiin ja se, missä on liivatteet, kaada vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin. Odota, että se on jähmettynyt.

IMG_5775

Laita mustikkatäytten liivatteet likoamaan. Soseuta mustikat. Sekoita sose mascarponen joukkoon ja lisää siihen sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ja kaada se vuokaan valkosuklaatäyteen päälle. Odota jähmettyminen.

IMG_5793

Liota loput valkosuklaatäytteen liivatteista ja kuumenna sitruunamehu. Lisää liivatteet sitruunamehuun ja kaada se täytteen sekaan. Lisää viimenen kerros kakkuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vielä ainakin tunti.
Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri. Soseuta mustikat, kaada kerman joukkoon ja sekoita. Koristele kakku haluamallasi tavalla kermalla ja mustikoilla ja nauti.

IMG_5837        IMG_5823

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_86081_400x400.jpgW@lewieneriOmenainen rahka-kaurapaistos
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_8562_400x400.jpgW@lewieneriJuustoiset pinaatti-fetapiiraat -lesepohjalla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_amerikkakakku-leikattu-2_400x400.jpgW@lewieneri"Amerikkalainen yllätys"
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_macarons_400x400.jpgW@lewieneriKinuskiset macaronssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_5805_400x400.jpgW@lewieneriMustikka- valkosuklaaunelma
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18851_IMG_5752_400x400.jpgW@lewieneriVadelma halloumsalaatti

Kommentit (1)

Teemajuhlija
15.8.2014 08:27

Tosi kiva koristeluidea! Niitä on aina itse vaikea keksiä, joten taas oli yksi hyvä idea lisää omalle listalle 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa