Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 604 kertaa
 
02.02.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Tuplasuklaa juustokakku


Tässä liivatteeton vaihtoehto.

Keksipohja:

1 pkt kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:

600 g tuorejuustoa
4 dl kermaa
2 tl vanilja-aromia
200 g sulatettua valkosuklaata
200 g sulatettua tummaa suklaata
1-2 dl tomusokeria maun mukaan

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele vuuan pohjalle.
2. Sulata suklaat vesihauteessa erillisissä kulhoissa
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi.
4. Jaa seos kahteen eri kulhoon.
5. Lisää toiseen sulatettu valkosuklaa ja toiseen sulatettu tummasuklaa.
6. Kaada joko vuorotelle keksipohjan päälle tai ensin toinen ja sitten toinen.
7. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
8. Käy reunat läpi ennen irtoreunan irroitusta. Kakku käyttäytyy eri tavalla ilman liivatetta mutta minusta koostumus paljon pehmeämpi. Tuorejuusto ja sulkaa jähmettää kakkua riittävästi. Tämä oli tällainen oma kokeilu ja hyvää tuli! 🙂

Koristelu on sulatettua voita ja suklaata pursotettuna kiemuroiksi.