Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Kesä,  Leivokset,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Rippijuhlat,  Syntymäpäivät,  Teemajuhlat,  Vappu Nähty 232 kertaa
 
04.12.2017
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Tartaletit ja creme patissiere


Mansikkaiset tartaletit cremellä.

n. 10 kpl

Murotaikina pohja:

100 g voita (huoneenlämpöistä)
50 g tomusokeria
175 g vehnäjauhoja
1/2 teelusikkaa leivinjauhetta
1 muna (huoneenlämpöinen)

Nypi kaikki aineet sekaisin tasaiseksi massaksi. Painele vuokiin ja paista 200 asteessa 8-10 min.

Täyte creme patisseirea:

puolikas vaniljatanko
250ml maitoa (kevyt)
10g vehnäjauhoja
10g maissitärkkelystä
50g tomusokeria
3 keltuaista
20g voita

1. Halkaise puolikas vaniljatanko pitkittäin, raavi siemenet veitsellä ja laita kattilaan.
2. Kaada joukkoon maito ja lisää myös tanko.
3. Kuumenna melkein kiehuvaksi ja anna kylmällä levyllä tekeytyä vielä 10min.
4. Yhdistä kulhossa kuivat aineet, lisää keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Kaada kuuma vaniljamaito seokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos kattilaan.
6. Kuumenna kiehumispisteeseen ja vatkaa voimakkaasti kuumennuksen ajan kunnes kreemi saostuu.

ÄLÄ päästä kiehumaan! Siirrä kastike pois kattilasta ja lisää voi. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Peitä kelmulla ja siirrä jääkappiin jäähtymään. Itse tein tämän edellisenä päivänä.

Lisäksi tarvitset näitä:

250ml vispikermaa
125g hyytelösokeria
1 rasia tuoreita mansikoita
2,5 dl vettä

1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Valmista diplomaattikreemi yhdistämällä vaahdotettu kerma ja kylmä creme patissiere
3. Pursota keoksi jäähtyneiden pohjien päälle.
4. Koristele pakastemarjoilla tai tuoreilla.

Nopeammin teet kaiken käyttämällä valmista murotaikinaa ja vaniljakreemijauhetta.