Kinuskileipomo Vattupiirakka

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 679 kertaa
 
02.02.2017
 
Ei kommentteja

Glögikakku


Kokeilin tämmöistä ilman ohjetta, omasta päästä seos suhteet ja tuli erittäin hyvä. Koristeena käytetty karpaloita ja raastettua valkosuklaata.

Keksipohja: 

1 pkt annaksen pipareita
50g voita

Täyte: 

400 g tuorejuustoa
2 tl vanilja aromia
2 dl kermaa
2 tl piparkakkumaustetta
1-2 dl tomusokeria maun mukaan
1-2 liivatelehteä

Glögipäällinen:

3-4 dl marlin glögitiivistettä
3 liivatelehteä
raastettua valkosuklaata mielen mukaan

1. Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita tuorejuustoon loput aineet.
3. Sekoita sulatettu liivakko neste viimeisenä nopeasti vatkaten ja kaada ohuena norona niin vältyt inhoilta liivakko klönteiltä.
4. Laita jääkaappiin.
5. Kuumenna laimentamaton glögimehu kattilassa sen verran että liivetelehti sulaa mehuun.
6. Kaada kakun päälle hieman jähtyneenä, kuitenkin niin ettei seos ehdi alkaa hyytymään.
7. Anna olla yön yli jääkaapissa.
8. Päälle koristeena raastettua valkosuklaata ja karpaloita.