Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Vanillacherryjen keittiössä

Sun-dried pot bread

5.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_Vanillacherrys_pot_bread_600x600.jpg

4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl (meri)suolaa
7 dl sämpyläjauhoja
5-7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

* * * * *
Lämmitä vesi liedellä tai mikrossa 42-asteiseksi. Liota hiiva ja suola lämpimään veteen. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja jauhot vähin erin sekoitellen kulhoon. Huomioi, että taikina jää tarkoituksella tavallista löysemmäksi.

Peitä valmis taikina leivinliinalla ja jätä se tekeytymään yön yli huoneenlämpöön (n.8-10 h tai enemmänkin). Itse laitan oman taikinani mikron sisään kohoamaan.

Pyörittele aamulla jauhotetulla pöydällä taikinasta pallo. Huom! Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa!
Jätä valmis pallo liinan alle kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Laita samalla uuni kuumenemaan 225 asteeseen valurautapata uunissa.

Siirrä puolen tunnin kohotusvaiheen jälkeen taikinapallo esilämmitettyyn valurautapataan. Paista uunissa kannen alla noin 25-30 min.  Kurkista tämän jälkeen uuniin: mikäli leivän pinta ei vielä ole saanut väriä, jatka paistamista ilman kantta lisää noin 5-15 min jotta saat kullanruskean rapean kuoren leivälle.

Kumoa valmis pataleipä leikkulaudalle. Viipaloi ja nauti lämpimänä mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_C097F600-2219-44C5-8E45-ACF2001F15F2_400x400.jpegVanillacherryjen keittiössäRomkugler
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_20190623_190952000_iOS_400x400.jpgVanillacherryjen keittiössäMidsummer Cheesecake - Juhannuksen amerikkalainen juustokakku (munaton)
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_Salonkikelpoinen_omenahyve_400x400.jpgVanillacherryjen keittiössäSalonkikelpoinen omenahyve
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_Vanillacherry_svartbröd_400x400.jpgVanillacherryjen keittiössäÅlandskt svartbröd
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_Mämmi_Mudcake_With_Passion_400x400.jpgVanillacherryjen keittiössäMämmi Mudcake with Passion
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/6946_Piparkakut_Äidin_Reseptillä_400x400.jpgVanillacherryjen keittiössäPiparkakut äidin reseptillä
3

Kommentit (4)

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
7.3.2016 17:07

Kiitos Irzu! … ja hyvää kyllä olikin, vaikka itse sanonkin 😉 😀

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
6.3.2016 09:22

Hyvältä näyttää! 🙂

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
5.3.2016 23:27

Tämä on kyllä tosiaan helppo kun vain malttaa tehdä taikinan edellisenä iltana valmiiksi – ja onnistuu kyllä myös ilman valurautapataa kannellisessa teräskattilassakin, kunhan vaan on täyttä metallia ilman muovi- tai lasiosia 🙂

Kinuskiemo
5.3.2016 14:51

Kiinnostava resepti. Siis leivän leipominen voi ollakin helppoa! Kunhan ei ole kiiretilanne. Aurinkokuivatut tomaatit mukava maku- ja värilisä. Tätä kokeilemaan! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa