Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Ugolinon Jouluinen Maitokreemikakku

28.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_600x600.jpg

 

Kakkupohja:


Valmistetaan lasitekniikalla. Eli 3 lasia:

7 kananmunaa

100% sokeria

60% jauhoja

10% tummaa kaakaojauhetta

30% perunajauhoja

1 rkl piparkakkumaustetta

1 tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

Täyte ja kuorrutus:

4 dl täysmaitoa

100g sokeria

40g jauhoja

1 tl vaniljasokeria

7,5 dl vispikermaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

200g marjasekoitusta (mustikka, puolukka, vadelma, mansikka, jne)

Tomusokeria

20×10 cm kakkuvuoka: 

Valmista sokerikakkupohja lasitekniikalla.

Ota 3 samankokoista lasia tai 3 samankokoista mittaa (esim läpinäkyvä mittakannu toimii tässä hyvin).

Laita ekaan 7 kananmunaa ja mittaa sen mukaan sitten sokerit yhteen lasiin ja muut loput ainekset prosenttimäärinä viimeiseen.

Vatkaa kananmunat ja sokerit oikein kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään jauhot, kaakaoja mausteet.

Siivilöi ne kananmunavaahtoon ja sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi oikein hellästi.

Varo ettei taikina lässähdä.

Voitele nyt kakkuvuoka. Vuokaspray on paras.

Kaada taikina vuokaan ja taputa muutaman kerran työtasolle niin ilmakuplat katoavat.

Paista uunissa 180 asteessa noin 50-60 min.

Älä avaa uunia ennen sitä. Kakkupohjaa saa olla kultaisen värinen.

Anna kakkupohjan jäähtyä oikein kunnolla.

Valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita keskenään sokerit ja jauho pienessä kattilassa.

Lisää pikkuhiljaa maito ja lämmitä hellalla kunnes muuttuu paksuksi.

Siirrä kreemi kulhoon ja anna jäähtyä oikein kunnolla. Peitä kelmulla.

Vatkaa vispikerma vaniljakreemijauheella oikein kovaksi vaahdoksi.

Kun kreemi on hyvin kylmä lisää pikkuhiljaa ja varovasti kermavaahto sekaan.

Sekoita oikein hellästi niin etten kermavaahto lässähdä.

Leikkaa kakkupohja 4-5 osaan.

Leikkaa päällimmäisestä (eli kuoresta) veitsellä tai muotilla pieniä joulukuusia tai muita koristeita.

Laita jokaisen kakkukiekon väliin kreemiä ja metsämarjoja. Kasaa korkea kakku jossa kaikki kerrokset.

Laita kakun huipulle vielä kreemiä ja aseta koristeet.

Koristele vielä marjoilla ja tomusokerilla 🙂

Nyt on kakku valmis! 🙂

Ainesosat

Herukka/viinimarjaMansikkaMustikkaPuolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

JouluMuut juhlapöydän kakutTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (5)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
29.12.2017 08:32

Kiitos kaikille ihanille <3 Ajattelinkin jotain simppeliä mutta näyttävää joka pitää sisällään joulu tunnelmaa. Sopiihan tämä varmaan uuden vuoden juhliin 🙂

Kinuskiemo
17.12.2017 22:33

Aivan mahtava joulukakku! Siinä on kerroksia toinen toisensa jälkeen, se kurottaa korkeuksiin, siinä on marjoilla raikastettu kreemi, sen huipulla kasvaa korkeita, tuuheita, lumisia kuusia. Se tuo tarjoilupöytään herkullisen joulun. 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
17.12.2017 18:25

Samaa mieltä olen kuin edellisetkin kommentoijat: upea kakku! Ja varmasti maukas!

Onpa tosi kiva ja näppärä idea tehdä koristeetkin kakkupohjasta. Säästyy aikaa ja vaivaa, kun ei tarvitse erikseen koristeita näpertää. 😊 Tosi kaunis koristelu!

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
17.12.2017 10:16

Todella kaunis kakku! 🙂
Tuo olisi hyvä vaihtoehto leipoa jouluksi tai veljeni syntymäpäiville joulupäiväksi😊

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
17.12.2017 07:20

Mehevä ja muheva kakkupala! NAM! 🙂
Upea kakkupohja,raikkaat suomalaiset marjat ja helppo naked cake-periaate. Todellakin varteenotettava vaihtoehto joulupöytään. Kruunaa kyllä koko aterian täydellistäkin täydellisemmällä tavalla. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa