Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Kategoria: Jälkiruoat,  Laskiaistempaus,  Leivokset,  Marenkikakut,  Muuta makeaa Nähty 902 kertaa
 
21.02.2017
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio

Laskiaismarenkileivokset


Nopeat päähänpistot on aina hauskat! Tein yhtä iltana Nepalilaista ruokaa kotona johon käytin kardemummaa ja vieressä oli kananmunan valkuaiset valmiina marenkiin. Tulikin sitten mieleen että mitäpäs tapahtuu jos yhdistää marengin ja kardemumma? Maisuisiko se lähinnä pullalta? Kun valmista tuli niin marengit maistuvat oikein jänniltä. Seuraavana päivänä töissä puhuttiin laskiaispullista ja napsahti mieleen: kardemummamamarengit jossa hilloa ja kermavaahtoa välissä eli laskiais”pulla”marengit 😀

Kardemumma marengit: 

3 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöistä)

200g tomusokeria

1 tl rouhittua kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

3 tippaa sitruunamehua

Täyte: 

Mansikkahilloa

Kermavaahtoa

tai

2 dl vispikermaa vatkattuna kermavaahdoksi + 200 g  maustamaton tuorejuusto + 1 tl vaniljasokeria + 1 rkl sitruunamehua


12 marenkia eli 6 ”pullaa”

Putsaa ja kuivaa huolella yleiskoneen astia.

Siirrä huoneenlämpöiset valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Lisää hellästi siivilöity tomusokeri ja vatkaa ainakin 10 minuuttia kunnes kreemi on kirkkaan valkoinen.

Lisää kardemumma, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

Vatkaa vielä hetken.

Siirrä seos pursotuspussiin ja pursota uunipeltiin leivinpaperin päälle haluamasi muodot.

Siirrä uunipelti uuniin ja kuivata noin 100 asteessa (ei enemmän kuin 100) vähintään 2-3 tuntia.

Anna marenkien jäähtyä rauhassa vaikka yön yli.

Valitse suunnilleen saman muotoiset marengit.

Käännä yksi ylösalasin pohjaksi ja laita päälle vähän mansikkahilloa ja kermavaahtoa (tai tuorejuustotäyte).

Aseta toinen marenki hatuksi.

Tarjoile hauskat laskiaismarengit heti! 😀