Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Italialaisia perinteisiä pursotettu murotaikina keksit

26.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_20150928_200327_600x600.jpg

Murotaikinasta tehty keksit ovat Italian perinteiset sunnuntai herkut. Niitä on suklaan, kahvin, pistaasin ja ties kuinka monta eri makuisia vielä.

Murotaikina valmistetaan perinteisesti käsin, mutta on olemassa myös toinen versio jossa pehmeämpi taikina pursotetaan eri muotoihin. Tässä teille pursotettujen keksien resepti sitrus tuoksulla.

375g jauhoja

2 kananmunaa

1 keltuainen

150g tomusokeria

250g huoneenlämpöistä voita

1/2 tl vanilliinisokeria

2kpl sitruunan, mandariinin tai appelsiininkuorta raastettuna

200g tummaa leivontasuklaata

1tl raastettua sitruskuorta (sen minkä olette valinnut)

Noin >30 keksejä:

Laita yleiskoneen kulhoon siivilöity tomusokeri voin, vanilliinisokerin ja sitruksien kuoren kanssa. Vatkaa 10 min.

Lisää kananmunat yksitelleen, aina vatkaen. Lisää keluainen ja vatkaa vielä minuutin.

Lisää lopuksi siivilöity jauho ja jatka vatkaamista kunnes seos muuttuu sileäksi ja jämäkäksi taikinaksi.

Siirrä taikina isoon pursotuspussiin ja pursota uunipaperille haluamasi muotoon pieniä keksejä (ympyröitä, sydamiä, ruusuja, S, 8 tai tikkuja).

Anna keksien levätä kylmässä noin tunti ja paista sitten uunissa 180 astetta noin 10-15min kunnes pinta on kaunis kultainen muttei ruskea.

Anna keksien jäähtyä.

Sulata suklaa hauteella ja lisää sitruskuori. Voit käyttää isoa ja pientä kattilaa jos ei muuta löydy.

Dippaa keksien päät suklaan ja anna jäähtyä ja jähmettyä.

Nauti ihanat keksit vaikka teen kanssa!

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

LapsetMakuja maailmaltaMuuta makeaaPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (5)

maris
Kinuskileipomo maris
31.7.2016 22:10

Tekipä mieleni tehdä jotain keksejä, ja niinpäs tein näitä. 🙂
Ihan alkuun kerron sen verran, että kerran olen murotaikinaa yrittänyt ihan ohjeen mukaisesti pursottaa pikkuleiviksi, mutta nokarettakaan ei silloin tyllan läpi ulos tullut. Suututti jonkin verran sillon. Mutta tämä sinun ohjeesi oli ihan huippu!
En omista yleiskonetta, joten ihan sähkövatkainta käytin. Siksi tein nyt vain puolikkaan annoksen, kun ajattelin, että jos koko annos on liian suuri käsin vatkattavaksi. Mutta ensi kerralla teen kyllä koko annoksen. En tosin ihan kymmentä minuuttia jaksanut vatkata. Jossain kuuden minuutin kohdalla armahdin itseni. 🙂 Mutta ihan kiitettävästi onnistuivat siitä huolimatta. Kiitti tosi paljon tästä ohjeesta!

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
29.11.2015 10:47

Italiassa tommoiset pikkukeksit ovat tärkeäitä herkkuja.
Taikinan voi maustaa pistaasilla, kahvilla tai kaakaollakin. Tummasuklaan sijaan ne voi dipata vaikka valkosuklaan ja koristella kookoksella, pähkinällä tai jollain rouheella 😀 Nam!

Jos jauhoja tai tomusokeria ei siivilöidä taikinasta tulee epätasainen, tukevampi ja koppurainen. Pursotus vaiheessa voi tulla möykköjä ulos eikä lopputulos ole niin kaunis ja sileä. Taikinan pitää olla ohut, ilmava ja hyvin joustava. 🙂 Uskon silti keksien onnistuvan mut suosittelen siivilöidä jauhot. Itsekin huomasin eron 🙂

Kinuskiemo
27.11.2015 19:45

Murotaikinasta tehdyt keksit ovat ihan parhaita, mureita ja suussa sulavan herkullisia. Keksintekijät kiittävät sinua, kun lupaat, että voi käyttää yleiskonetta ja pursotinta. Se on iso helpotus. Suklaapäisinä nuo keksit ovat yliveto. 🙂

Mitähän tapahtuu, jos tomusokeria ja jauhoja ei siivilöi? Voiko silti onnistua?

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
27.11.2015 14:20

@nalamuru Moikka! Onnistuu kyllä ihan normaalilla sähkövispilällä jos vaan jaksaa vatkaa 10min putkeen 🙂 On tärkeää että voista tulee oikein kuohkea ja vaaleaa! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
27.11.2015 14:00

Nam mitä keksejä näitä täytyy joskus tehdä. minulla ei ole yleiskonetta niin onnistuuko nämä sähkövispiläälä tai käsinkin?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa