Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Torta Mimosa

8.3.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_600x600.jpg

 


Mutta ennen alottamista pieni Italialainen kreemi nimi-opas: 

Crema Diplomatica : Crema Chantilly ja crema pasticciera sekoitus.
Crema Chantilly: Perinteinen kermavaahto vatkattuna vaniljalla ja tomusokerin kanssa.
Crema Pasticcera:  Italialainen kreemien kuningas. Koostuu maidosta, kananmunan keltuaisista, vaniljasta ja sitruunasta. Suurustetaan jauhoilla tai Maizenalla. Tämä on käytetyin kreemi konditoriassa. Tätä voi maustaa suklaalla, marjoilla, kahvilla, pähkinöillä ja vaikka millä muuta.

 



Pohja: 

5 munan sitruuna-sokerikakkupohja

Valmistukseen 1 sitruunan kuori

Crema diplomatica al limone (sitruuna täytekreemi): 

4dl täysmaitoa

4 kpl kananmunan keltuaisia

5 rkl sokeria

1 vaniljatanko

1 sitruuna

40 g jauhoja


Crema Chantilly:

3 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl vaniljakreemijauhetta


Kostutus: 

2 dl kiehuvaa vettä

2 rkl sokeria

0,5 dl limoncelloa

1/2 sitruunan mehu


Koristeluun:

Tomusokeria

Sokerimassa tai pursotettuja kukkia

20 x 10 cm kakkuvuoka tai normaali matala 24 cm kakkuvuoka: 

Valmista sitruuna-sokerikakkupohja.

Menetelmä on kakkupohjaan on ihan sama.

Saat sitruunan makua lisäämällä vatkaus vaiheessa kuohkeaan kreemiin yhden sitruunan raastetun kuoren.

Jäähdytä kakku oikein hyvin.

Sillä aikaa kun kakku on uunissa valmista sitruuna täytekreemi.

  • Mittaa maito suoraan pieneen kattilaan.
  • Halkaise vanilja tanko ja lisää maitoon. Lisää samalla sitruunan kuoren liuskoja (perunaveitsellä saa hyvin leikattua palasia).
  • Keitä seosta hiljalleen noin 10min niin aromit pääsevät vapautumaan.
  • Ota vaniljatanko ja sitruunan kuoret pois.
  • Sekoita kulhossa vispilällä sokeri ja kananmunan keltuaiset. Seosta ei tarvitse vatkaa.
  • Lisää sitten jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi kreemiksi.
  • Kaada vähän kerrallaan maito kananmunaseoksen päälle ja sekoita vispilällä tasaiseksi nesteeksi.
  • Siirrä seos taas kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes neste muuttuu paksuksi kreemiksi.
  • Sen pitää jäädä lusikan päälle.
  • Tähän saattaa mennä reilut 10 minuuttia. Jos tuntuu että tämän ajan jälkeen ei millään neste muutu paksuksi lisää sormilla vähän lisää jauhoja.

  • Siirrä kreemi kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kreemin jäähtyä kunnolla. Sekoita vähän välin niin jäähtyy nopeasti eikä jähmety liikaa. Jos jähmettyy ei hätää, sekoittamalla kunnolla notkistuu taas. (Crema pasticcera)
  • Kun kreemi on täysin kylmä vatkaa toisessa kulhossa kuohukerma, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe paksuksi kermavaahdoksi. (Crema Chantilly)
  • Yhdistä nyt kermavaahto ja kreemi.
  • Vatkaa tasaiseksi vaalean keltaiseksi kreemiksi. (Crema Diplomatica)

  • Peitä kulho taas kelmulla ja anna levätä jääkaapissa vielä 30 min.
  • Tämän jälkeen kreemi on käyttövalmis.
  • Käytä aika hyväkseen ja valmista kostutusliemi:
  • Sulata sokeri kiehuvaan veteen.
  • Lisää sitruunamehu ja limoncello.
  • Sekoita kunnolla.

Nyt voit kasaa kakun.

  • Leikkaa pohja kolmeen osaan.

  • Käännä kakun hattu ylösalasin je leikkaa veitsellä täytettä pois. Modosta niin kiekko.
  • Ota siis pois kakun sisustaa ja murenna sitä. Varo kuitenkin ettet revi liikaa täytettä sillä kakku pitää olla napakka.

  • Siirrä kakun sisustaa sivuun vaikka lautaselle. Älä murenna liikaa. 1 cm palaisia.
  • Leikkaa nyt kakun keskiosasta saman kokoinen kiekko ja jätä vain kakun reunat. Murenna sisustaa ja siirrä lautaselle talteen.

  • Ota viimeisestä palastakin vähän sisustaa pois mutta ei liikaa sillä se muodostaa pohjaa.
  • Peitä kelmulla kakkuvuoka jossa kakku on paistettu.
  • Siirrä kakun hattu pohjalle ja kosteuta liemellä.
  • Täytä ”allas” kreemillä ja myös vähän reunojen päällekin.
  • Aseta toinen kakkurengas päälle ja kosteuta taas.

  • Levitä lisää kreemiä.
  • Kosteuta nyt kakun pohja ja siirrä vuokaan. Paina hieman koko kakkua.
  • Käännä vuoka ylösalasin ja irrota kakku.
  • Ota kelmu pois.

  • Kuorruta koko kakku paksulla kreemikerroksella.

  • Kiinnitä nyt kakun muruset reunoihin ja koko pinnalle.
  • Aseta kakun päälle muruset niin että kakusta tulee hieman pyöreämpi.

  • Älä jätä pintoja paljaaksi.
  • Ripotte nyt kakun päälle tomusokeria.

 

Koristele sokerimassa tai pursotettujen kukkien kanssa.

Anna kakun maustua jääkaapissa ainakin 2 tuntia tai mielummin yön yli.

 

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/lime

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

KlassikotMakuja maailmaltaMuut juhlapöydän kakutTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (6)

maris
Kinuskileipomo maris
9.3.2017 16:28

Äläs nyt höpsi, osaat sinä yhä kirjoittaa! <3 Näitä kirjotushäriöitä nyt tulee jokaiselle. Ja tekevälle sattuu! Mutta kysymällä asiat kyllä selviää. 🙂
Ja sinulla on niin hyviä, selkeitä ja kauniita kuvia, että ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.
Terkkuja Ugolinolle minultakin! Kermavaahto on ihan parasta. 😉

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
9.3.2017 09:07

Unohdin että Ugolinolta terveisiä! 🙂 Hän halusi päästä myös kuvaan!

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
9.3.2017 09:04

Kiitos kaikille ja hyvää naistenpäivää myös teille rakkaat leipuriystävät! (myöhässä)

Pitää korjata linkki ja matalan kakkuvuoankin koko on muutettu. Hyvä että huomattiin. En osaa näköjään kirjoittaa enään. Muutenkin on suomen kielen kanssa vähän kirjoitus ongelmia niin kuvat selventävät ohjetta 😀

En ole lukenut tästä kakusta ikinä suomessa niin minusta oli kiva idea leipoa tälläistä ja jakaa reseptiä kaikkien kanssa.

Piristäähän se aina kun jotain uutta voi kokeilla.

Kreemikin on hieman erikoisempaa kuin yleensä niin oli hyvä tarkentaa ettei mee pää ihan pöpöksi 😀

Ja muruinen pällinen tuo oikeasti romantiikkaa ilmaan tosiaan niinkuin pitsi! 😛
Oli kiva leipoa tätä vaikka hieman vaativa mutta ei vaikea.

Ugolino nuoli kermavaahtoa. Se tykkää siitä todella paljon <3

maris
Kinuskileipomo maris
8.3.2017 22:44

Näyttää niin ihanalta ja mielenkiintoiselta! Tulee heti tunne, että pitäisi päästä kokeilemaan. 🙂
Oliko sinulla tarkoitus, että ohjeessa olisi linkki kakkupohjan ohjeeseen? Itsellä ei toimi, mutta en tiedä toimiiko muilla… Ja sitten vielä pöljänä kyselen, että teitkö halkaisijaltaan 14 cm:n vuokaan tämän? Kun kuitenkin viisi kananmunaa tulee, että mahtuuko. Tässä nyt taas oma tyhmyyteni paljastuu, voi sentään… 😀

Kinuskiemo
8.3.2017 20:22

Onpa piristävän erikoinen ja kokonaisuudessaan hauska kakku. Ja herkullisuuden takeena maukas kreemi. Sinulla tuntuu olevan aina takataskussa, tai kaikissa taskuissa, näyttäviä ja jännittävän erikoisia reseptejä. Kuten tämäkin kakku! 🙂 Teet hienosti tunnetuksi italialaista konditoriataitoa.

Kiitos selkeistä ja seikkaperäisistä ohjeista. Kiitos myös italialaisen kreemin sanasto-opastuksesta. Hyvä tietää, mistä on kyse, kun kreemitermeihin ohjeissa törmää.

Hyvää Naistenpäivän iltaa! 🙂

PS.
Kai Ugolino sai nuolla kreemikulhon?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.3.2017 19:53

Voi miten keväinen ja romanttinen torttu! Minulla tuli tuosta kuvasta mieleen ihan pitsi päälys, vaikka kakun päällä onkin kaikkea muuta kuin pitsiä! 🙂
Olet jälleen jaksanut väkertää tarkan selonteon kuvineen ja lähditpä myös opettamaan meille italiaa.
Mielenkiintoista ja opettavaista! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa