Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Panettone

2.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_5806_600x600.jpg

Koristele pulla kauniilla punaisella nauhalla ja anna vaikka lahjaksi! Niinhän me ainakin Italiassa tehdään 🙂



Tarvitset yhteensä noin 1 kg panettoneen:

241 g jauhoja

276 g manitoba jauhoja

75 g vettä

9 g tuorehivaa

150 g sokeria

52 g kananmunan keltuaisia (3)

202 g kokonaisia kananmunia ( 4)

120 g pehmeää voita

1 sitruunankuori raastettuna

1 appelsiininkuori raastettuna

1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria

4 g suolaa

Kourallinen erilaisia kandeerattuja hedelmiä (sitruuna, appelsiini, jne)(voi jättää myös pois)

1 dl rusinoita

Ensimmäinen taikina:

15 g vettä

3 g tuorehivaa

Ripaus sokeria

11 g jauhoja

11 g manitoba jauhoja

Lämmitä vesi 30°C ja sulata joukkoon hiiva.

Lisää ripaus sokeria ja jauhot.

Sekoita kunnolla kunnes taikina on sileä ja napakka pallo.

Siirrä kulhoon ja peitä se kelmulla.

Anna kohoa uunissa jossa valo vaan päällä noin 1 tunti tai kunnes taikina on kohonut tuplasti.


Toinen taikina:

Ensimmäinen taikinapallo

7,5 g kananmunan keltuaista (1/2)

22 g vettä

20 g jauhoja

25 g manitoba jauhoja

7,5 g sokeria

Ota kohonut taikina pois uunista ja lisää joukkoon kananmunan keltuainen, vesi, jauhot ja sokeri.

Sekoita oikein kunnolla kaikki ja muodosta uusi isompi sileä ja napakka taikinapallo.

Siirrä taikina taas kulhoon ja peitä kelmulla.

Anna kohoa rauhassa uunissa jossa valo vaan päällä noin 1,5 tuntia tai kunnes taikina on kohonnut tuplasti.

Kolmas taikina:

Toinen taikinapallo

37 g vettä

7,5 g kananmunan keltuaista (1/2)

35 g jauhoja

40 g manitoba jauhoja

4 g tuorehiivaa

5 g sokeria

Lisää toiseen taikinaan hiiva, vesi, kananmunan keltuainen, jauhot ja sokeri.

Sekoita ja vaivaa kunnolla taikina sileäksi ja napakaksi palloksi.

Siirrä taikina nyt yleiskoneen teräskulhoon ja siirrä uuniin jossa valo vain päällä ja anna kohota rauhassa noin 2 h.

Laita tässä vaiheessa rusinat kylmään veteen pehmentymään.

Neljäs taikina:

Kolman taikina

175 g jauhoja

200 g manitoba jauhoja

37,5 g kananmunan keltuaisia (2)

202 g kokonaisia kananmunia (4)

135 g sokeria

120 g pehmeää voita

Sitruunan kuori raastettuna

Appelsiininkuori raastettuna

1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljasokeria

4 g suolaa

1 dl rusinoita

Lisää kolmanteen taikinaan kokonaiset kananmunat, kananmunan keltuaiset, puolet sokerista, puolet jauhoista, vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeri ja sitruksien kuoret.

Sekoita yleiskoneella koukulla sileäksi ja tasaiseksi taikinaksi.

Lisää loput sokereista ja vatkaa taikina noin 15 min.

Lisää pehmeä voi ja aina vatkaen jauhot vähän kerralla.

Vatkaa taikina vielä 10-15 min.

Lisää pehmeät rusinat ja kandeeratut hedelmät ja jatka vatkaamista kunnes kaikki on sekoitettu tasaisesti.

Taikinan pitää olla tosi tahmea mutta napakka. Melkein limanen 😀

 

Kaada taikina jauhottuun alustaan.

Nyt kannattaa jakaa taikina kahteen osaan jos tahdot 2 500g Panettonea.

Jätä isoksi palloksi jos teet vain yhden 1 kg Panettonen.

 

Jauhoisillä käsillä vaivaa varovasti taikina kunnolla palloksi.

Anna kohoa vielä 30 min ja siirrä sitten Panettone/t paperivuokaan.

Näitä vuokia löytyy netistä tai leivontakaupoista. Pitää olla noin 10 cm ja korkea 500g siitä sitten isompia.

Voit myös käyttää normaalia paperivuokaa tai ihan kakkuvuoka. Peitä vaan reunat leivontapaperilla.

Peitä nyt paperivuoka kunnolla kelmulla ja laita uuniin kohoamaan vähintään 7 tuntia tai kunnes taikina on kohonut noin 1 cm reunoista.

Älä kuitenkaan ihmettele jos taikina kohoaa reunoista yli.

Ota lisätaikina varovasti pois ja käytä sitä vaikka muffinseihin ja pienempiin pulliin.

Ota varovasti kelmu pois.

Tee kohotun taikinan keskelle iso X viilto terävällä veitsellä ja täytä viillot pienillä voi paloilla.

Paista uunissa 175 astetta noin 30-40min.

Jos pinta tummuu liikaa peitä pulla foliolla. Tämä kuitenkin vasta 30 min jälkeen.

Ota Panettone pois uunista ja laita se kuivumaan ylösalasin. (Tökkäise vaikka pitkillä varrastikuilla  pohja ja aseta ritilälle tai talouspaperirullen päälle jäähtymään).

 

Jäähdytä Panettone oikein kunnolla vaikka 2-3 tuntia.

 

Jos olet oikea herkkupeppu niin sulata tummasuklaalevy hauteessa ja kaada kuuma suklaa Panettonen päälle. 😀

Koristele sitten mielesi mukaan.

Panettone ei oteta pois pahvivuoasta ja se leikataan siivuiksi ja syödään käsin repimällä pieniä paloja sormilla.

Tietenkin voi syödä koko palasen käsin 😀

Panettone säilyy 2-3 päivää ihan kunnolla jos vaikka siirtää muovipussiin tai sellofaniin jos lahjaksi annat!

PS. Rusinat voi vaihtaa suklaapisaroihin.

Aivan ihanaa ja rauhallista joulua kaikille <3 <3 <3 <3

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

JouluKlassikotPullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (9)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
9.12.2016 19:32

Hauvat ovat kyllä parhaita apulaisia keittiössä! 😛 Nenä vaan heiluu kun niin paljon tuoksuja! Ugolinolta haleja <3

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.12.2016 07:04

Ihanaa että saamme kauttasi tänne herkkuja Italiasta! 🙂 Todella tarkat hyvät kuvat sekä ohjeet ja voi tuota Ugolinoa,se on kyllä varmaan söpöin tietämäni apukokki.
Joskus aikoinaan minulla oli 2 isoa Bernin paimenkoiraa,ja ne oli myös sellaiset apukokit ja koemaistajat, ettei paremmasta väliä. Pullaa kun leivottiin ne vahtivat herkeämättä ja kuola valui…. Ihanaa joulun aikaa sulle ja rapsutuksia Ugolinolle! 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
8.12.2016 17:31

@vanillacherry kiitos!! 🙂 toki kerron. Panettonet laitetaan aina ylös alasin jäähtymään niin pyöreä kupolin muotoinen pinta ei pääse missään välissä lässähtää korkea pulla kun on ja jäähtyykin tasaisesti ^_^

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
8.12.2016 16:42

Voi että mikä upea ajan kanssa rakkaudella tehtävä herkkupala! <3 Kertoisitko vielä mikä taika on leivonnaisen nurin päin jäähdyttämisessä – itse en ole törmännyt tällaiseen aiemmin? 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
8.12.2016 14:18

Kiitos kaikille <3 <3 Aikomukseni olikin tehdä jotain erikoista mutta perinteistä jouluherkkua ja Italiassa ei vietetä joulua ilman tätä <3

8.pv siksi kun tänään siellä alkaa virallisesti Joulu ^_^

Ugolino haistelee ja tarkkailee kaikkea, mutta se ei oikein tykkää kun pulla kohoaa niin monta tuntia. Tämä ei onnistu ilman odottelua 😛

Ugolinolta paljon haleja ja pusuja <3

Kinuskiemo
8.12.2016 12:48

Superupea!! 🙂 Sinä olet mestari keksimään näyttäviä leivonnaisia, kirjoittamaan niihin tarkat ja havainnolliset ohjeet sekä ottamaan hienot valokuvat. Mutta helppoahan sinun on onnistua 😉 , kun sinulla on tuo sirkeäsilmäinen laadun ja työvaiheiden tarkkailija vierelläsi, tuo suloinen nappisilmä! Kinuskikissan sivuston lemmikki. Terkut ja halit Ugolinolle! 🙂

Kinuskikissa
8.12.2016 11:56

Mahtava resepti ja ihanat kuvat! <3 Terveiset suloiselle Ugolinolle!

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
8.12.2016 09:44

Kiitos <3 Pullan valmistus kuulostaa vaativalta kun lukee ohjetta mutta loppujen lopuksi on todella simppeli ja helppo.
Työvaiheet ovat lyhyet ja yksinkertaiset mutta kohotusajat pitkät niin se tekee tästä vähän vaativammaksi odottelun takia!
Kyllä se sitten palkitsee <3 <3 ^_^

soja
Kinuskileipomo soja
8.12.2016 07:15

Upea ohje, kuvat ja mikä pulla! WAU! Kiitos tästä =)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa