Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Ugolinon Unelmatorttu

4.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_5507_600x600.jpg

Pohja: 

4 huoneenlämpöistä kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4 rkl jauhoja

1 rkl perunajauhoa

3 rkl tummaa kaakaota

Voikreemi: 

200 g lämpöistä voita

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljakreemijauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunan keltuaista

Lisäksi:

Appelsiinimarmelaadia

200 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

10-12 annosta: 

Vatkaa oikein kuhkeaksi vaaleaksi vaahdoksi kananmunat ja sokeri.

Sekoita kulhossa kaikki kuivaat aineet ja siivilöi ne mukaan kananmunavaahtoon.

Sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi mutta varoa ettei lässähdä.

Kaada seos 40×30 uunivuokaan joka on peitetty leivinpaperilla.

Levitä ja tasoita ohuesti koko pellin mittaan.

Paista uunissa 200 astetta noin 10-12 minuuttia.

Ota uunista pois ja ripottele päälle kunnolla sokeria ja kumuoa heti toisen leivinpaperin päälle.

Ota pohjan leivinpaperi varovasti irti ja anna pohjan jäähtyä.

Valmista sillä aikaa voikreemi.

Vatkaa kuohkeaksi kreemiksi pehmonen voi, tomusokeri, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.

Lisää keltuaiset ja vatkaa vielä.

Levitä pohjan päälle ohut kerros marmelaadia ja sitten kunnolla kreemiä.

Kääri leivinpaperin avulla koko pohja tiiviksi rullaksi jättämällä sauman alapuolelle.

Hajoita suklaalevy kulhoon ja kiehauta kuohukerma.

Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna levätä 5 min.

Sekoita sitten hitaasti mutta kunnolla vispilallä kerma niin että muuttuu kiiltäväksi kreemiksi.

Leikkaa kääretorttun päät pois.

Kaada kääretorttun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.

Koristele ja tarjoile kaikille herkullinen rulla! 🙂

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

KääretortutKlassikotLeivoksetMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (1)

Kinuskiemo
8.11.2016 11:40

Kyllä Ugolino tietää! Hän on jo nauttinut tavallisempaa unelmatorttua niin monta kertaa, että nyt piti saada jotain erilaista. 😉 Ja hauskasti ja herkullisesti erilaista tuli. Appelsiinimarmeladi sopii kivasti piristämään kreemiä tortun sisällä.(Itse olen monesti käyttänyt sellaista marmeladia, jossa on appelsiinin kuorisuikaleita mukana. Sekin sopii.) Pisteenä tuon herkullisen tortun päällä on suklaakreemillä päällystys ja sievä kukkasia kasvava kookoshiutale(?)polku. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa