Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo UgolinonSeikkailut

Maailman Paras Suklaakakku

22.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_3154_600x600.jpg

Pohjaan:

170g jauhoja

100g voita

260g sokeria

2 kananmunaa

45g kaakaota

1tl ruokasoodaa

1tl leivinjauhetta

160g täysmaitoa

1tl vanilliinisokeria

Ripaus suolaa

Kuorrutus ja täyte:

6dl kylmää vettä

375g sokeria

1 tkl hunajaa

95g kaakaota

150g maissitärkkelystä

60g voita

Pohjaan: Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerralla aina vatkaen. Sekoita kulhossa siivilöity jauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Jaa jauhot kahteen osaan ja lisää toiseen kaakao. Lisää jauhot vähitelleen kananmunavaahtoon aina vatkaen. Lisää samalla maito aina vatkaen.

Kaada taikinaseos voideltuun ja jauhottuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 180 astetta 30-40min. Kokeile aina tikulla onko kakku kypsä. Jatka tarvittaessa paistamista. Uunia ei kannata turhaan avata sillä kakku voi hyvin helposti lässähtää. Anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutus ja täyte: Kiehauta kattilassa 4,5 dl vettä, johon on lisätty sokeri, hunaja ja kaakao. Ota kattila heti liedeltä pois ku alkaa kuplii. Sulata maissitärkkelys 1,5dl kylmään veteen ja kaada se suklaaseokseen voin kanssa. Jos seos ei muutu paksuksi siirrä kattila taas liedelle pienellä lämmöllä ja kiehauta uudelleen aina sekottaen niin pitkään kun kreemi paksuntuu. Anna jäähtyä kunnolla (mielummin muutama tunti jääkaapissa), välillä sekottaen.

Leikkaa kakun yläosa pois ja murskaa sormilla saatu pala.

Leikkaa kakku keskeltä ja täytä reippaasti kreemillä sitten kuorruta samalla koko kakku isolla määrällä kreemillä. Ripottele murskattu kakkupohjaa ympärille. Koristele vielä pursottamalla kauniisti kreemiä ja ripottelemalla kultaisia nonparelleja. 🙂 Minä leikkasin juustohöylän avulla suklaalastuja ja siveltimen avulla värjäsin kultaiseksi efekti/sävypulverilla.

Anna jäähtyä jääkaapissa hetken tai yön yli.

IMG_3154 IMG_3158 IMG_3164 IMG_3167

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

KakkupohjatKakunkuorrutteetKlassikotMakuja maailmaltaMuut juhlapöydän kakutSyntymäpäivätTäytekakutTäytteetTeemajuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_20181013_120229_400x400.jpgUgolinonSeikkailutKurpitsakuppikakkuja
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8542_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Jouluinen Maitokreemikakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_8520_400x400.jpgUgolinonSeikkailutUgolinon Joulupiparellit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6289_400x400.jpgUgolinonSeikkailutEspresso-PlumCake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6393_400x400.jpgUgolinonSeikkailutTorta Mimosa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21682_IMG_6251_400x400.jpgUgolinonSeikkailutLaskiaismarenkileivokset
6

Kommentit (12)

Heli Rapatti
18.4.2020 14:30

Mulla ihan sama ongelma kuin Annikalla tasan vuosi sitten. Surautin sauvasekoittimella ja johan meni sekasin ja sakeni. Mutta saa nähdä nyt kylmässä sakeneeko ollenkaan 🤔

Annika Bäcklund Os Laisi
16.4.2019 19:53

Voi harmi,mutta masilman paras oli mulle tänään myös maailman vaikein eli en saanut täyte/kuorrutetta tehtyä. Tarttui kiinni kattilaan eli sakeni vain pohjasta vaikka ihan koko ajan sekoitin. En tosin tiedä oliko määrät edes oikeita, kun en vaakaa omista ja muunnettuani ne dl:ksi tuntui määrät ihan hurjilta. Tein kuitenkin niiden mukaan,mutta stoppasi siis saostus-vaiheeseen.. en jaksanut aloittaa alusta ja meni hermo, kun en ikinä oo leipoessa epäonnistunut näin totaalisesti 😢.. tumpelo mikä tumpelo. Harmittaa kun lupasin huomiseksi suklaakakkua töihin..

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
10.2.2017 21:03

1 rkl 🙂 kirjoitusvirhe

herkkuperhe
10.2.2017 14:46

Laitetaanko tuohon siis kokonainen purkki hunajaa? Juoksevaa?

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
2.10.2016 12:47

Joo..kirjoitusvirhe on. Voi vatkataan vaan alussa sokerin kanssa. Korjaan heti 🙂

Katri Porkkus
1.10.2016 13:07

Lisää jauhot vähitelleen kananmunavaahtoon aina vatkaen. Lisää samalla maito ja voi (hieman sulanut) aina vatkaen… Tuossa menin sekaisin kun vaahdotan voin ja sokerin, sitten lisään kuitenkin sulaneet voin maidon kanssa..

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
1.10.2016 09:30

Ei ole..kyllä se oikea ahje on..katoin muutaman kerran 😮 missä kohtaa eksyit? Jos voin auttaa??? 🙂

Katri Porkkus
30.9.2016 23:35

Onko tuossa ohjeessa kenties jonkinlainen virhe? Aloin tekemään ja yht’äkkiä luin ohjetta ja olin ihan pihalla 🤔

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
14.9.2016 20:23

Hienoa kuulla että kakku inspiroi! 😉 murunnettu kakkupohja ripotellaan reunoille sen jälkeen kun koko kakku on kuorrutettu kreemillä mutta ennen pursotusta 🙂 kaakaojauhe niin…eli normaalia kaakaota pulverina suklaalevyn tilalle 🙂

Jaana Lehtoranta
14.9.2016 13:07

Tätä täytyy koittaa! 🙂
Mihin tuota murskattua kakkupohjaa siis ripotellaan, kakun päälle, kun se on ensimmäisen kerran kuorrutettu?
Ja mikä oli tuo suklaajauhe, josta mainitsit?? Minkä se korvaisi tässä kakussa?

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa