Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo ttepa

Omenaruusupiirakka

30.9.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19507_SAM_1647_600x600.jpg

Pohja:
125g pehmeää voita
70g sokeria
1tl vanilijasokeria
1tl raastettua appelsiininkuorta
1 muna
100g mantelijauhetta
150g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 rkl sokeria
4 rkl jauhoja
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl vanilijasokeria
3 keltuaista
200 g vanilijatuorejuustoa (Valio Viola)
4 dl maitoa
1 rkl Maizena

Ruusut:
Omenoita
5 kpl voitaikinalevyjä

Pohja:
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Livää vanilijasokeri ja appelsiininkuori ja sekoita.
2. Lisää kananmuna ja mantelijauhot ja jauhot, sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 22-24cm) ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
1.Sekoita jauhot, sokeri, vanilijasokeri sekä appelsiininkuori kattilassa. Lisää keltuaiset ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi massaksi, lopuksi lisää joukkoon maito ja maizena.
2.Kiehauta seosta nopeasti ja jäähdytä.

Valmista omenaruusut.

http://www.kinuskikissa.fi/voitaikina-omenaruusut/

Kaada jäähtynyt täyte pohjan päälle. Asettele omenaruusut täytteen päälle (todellisuudessa ruusukkeet uppoavat osittain täytteeseen). Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 45min.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tarjoile piirakka jäähtyneenä.

Kananmunan valkuaisista voi halutessaan tehdä marenkeja, kolmea valkuaista kohden 7 rkl sokeria, vaahdotetaan ja paistetaan haluamansa muotoisiksi 1h 100 asteessa ja sen jälkeen 3h 50 asteessa.

Ainesosat

Omena

Kategoriat

Makeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19507_?post_type=kinuski_post&p=44909_400x400.ttepaVadelma-lakkapiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19507_?post_type=kinuski_post&p=44909_400x400.ttepaHelppo vaniljakastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19507_SAM_1647_400x400.jpgttepaOmenaruusupiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19507_11817032_10153575830754701_4647136575229149814_n_400x400.jpgttepaPähkinäsuklaakakku
1

Kommentit (2)

Kinuskiemo
30.9.2015 22:27

Mainio sovellus omenaruusuille! Kyllä tuosta saa lautaselleen maukkaan annoksen, omenaruusun herkullisen täytteen kera. 🙂

Kiitos, että kerroit vinkin valkuaisten hyödyntämiseen. Pakastetut valkuaiset saattavat kadota pakastimen uumeniin, mutta marengille on aina käyttöä.
T. nimimerkki ”ei ruokaa roskiin!”.

soja
Kinuskileipomo soja
30.9.2015 20:32

no onpas hauska idean jatkojalostus =)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa