Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo TeBaZu

Punaherukka kohtaa suklaan

11.6.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160608_193407_600x600.jpg

Pohja: 
Myllynparas pyöreä suklaataikina

Täyte:
5 liivate
½ dl vesi
3 dl vispikerma
½ dl sokeri
200 g mustaherukkatuorejuusto
200g vaniljarahkaa
4-5 dl punaherukoita soseena
2 tl vaniljasokeri

Kuorrutus:
0,75 dl vispikerma
100g maitosuklaa
1 rkl voi

Koristelu:
vispikermaa pursotettuna

Sulata valmis taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kauli hieman jauhotetulla alustalla ja painele  irtopohjavuoan pohjalle. Käytin 20 cm vuokaa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 min, kunnes pohja on kypsä.
Jätä pohja vuokaan jäähtymään.

Soseuta punaherukat tehosekoittimella. Painele sose siivilän läpi, niin että kaikki ylimääräinen jää siivilään ja lopputuloksena on hieno rakenteista sosetta.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon  tuorejuusto, punaherukkasose ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi . Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan , koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.

Laita kuorrutteen kerma kattilaan, lämmitä kiehuvaksi asti. kun kiehahtanut , ota kattila pois levyltä ja sulata kerman joukkoon suklaa. Sekoittele niin kauan kuin seos on tasaista . Lopuksi sekoita joukkoon voi. Jos voi ei sula , laita hetkeksi takaisin liedelle. Jäähdyttele hetki , niin kauan että seos hieman paksuuntuu.
Kaada suklaaseos kakun päälle , levittele kuorrutetta reunoja kohti että se paikoin valuu ylitse.

Ainesosat

Herukka/viinimarjaSuklaa

Kategoriat

ÄitienpäiväJuusto- ja hyydykekakutSyksyYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160922_143647-2_400x400.jpgTeBaZuPekoni-juusto herkut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160923_212406-2_400x400.jpgTeBaZuMinttusuklaa Macarons
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160620_131803-2_400x400.jpgTeBaZuMustikka-valkosuklaamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160608_193407_400x400.jpgTeBaZuPunaherukka kohtaa suklaan
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0120-2_400x400.jpgTeBaZuSydämelliset mustikkaleivokset
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0054-2_400x400.jpgTeBaZuHeart of baileys
3

Kommentit (1)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
12.6.2016 12:07

Nam näyttääpä hyvältä. Sen verran tykästyin tuohon viinimarjaan, kun kerran kakun väliin laitoin että pitää kyllä joskus, kun tulee vieraita, niin pakkasen lopuista punaherukoista tämä pyöräyttää.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa