Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo TeBaZu

Minttusuklaa Macarons

21.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160923_212406-2_600x600.jpg

Kuoret:
150 g kananmunan valkuaista
45 g hienoa sokeria
270 g  tomusokeria
135 g  mantelijauhetta
30 g maissitärkkelystä

Minttusuklaatäyte:
50 g tummaa suklaata
100 g pätkistä
0.5 dl kuohukermaa

Mittaa valkuaiset ja hienosokeri kulhoon. Vatkaa ne pehmeäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää samalla joukkoon 180 g siivilöityä tomusokeria . Vatkaa, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

Sekoita 90 g tomusokeria, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen. Siivilöi seos muna-sokeri-vaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita hellästi niin kauan, kunnes seos hieman löysenee, varo kuitenkin sekoittamasta liikaa. Seos on sopivan paksuista, kun siihen vedetty viiva umpeutuu n. 15 sekunnissa.

Lusikoi macaronmassa pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.  Pursota massasta ympyröitä leivinpaperin päälle pellille. Älä pursota ihan vieri viereen, sillä seos hieman leviää pursottamisen jälkeen. Jätä huoneen lämpöön kuorettumaan n. 30-40 min ajaksi.

Kuoret ovat paistovalmiita, kun niiden pinta on kuivunut kosketusta kestäväksi eikä sormeen tartu enää taikinaa kun pintaa kokeilee kevyesti sormella.

Paista 110-120 asteessa n. 20 min. Kuoret ovat kypsiä, kun hattu ja jalka ovat tarttuneet yhteen eivätkä enää liiku, kun hattuosaa liikuttelee kevyesti sormin. Anna kuorien jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

Sulata täytteen suklaat mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita suklaa sulan joukkoon kuohukerma.

Täytä kuoret nostamalla macaronkuoren päälle n. 1 tl täytettä. Paina kevyesti toinen kuori päälle.
Jos täytettä jää yli voit koristella sillä macaronssien päälliset 🙂

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

LeivoksetYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160922_143647-2_400x400.jpgTeBaZuPekoni-juusto herkut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160923_212406-2_400x400.jpgTeBaZuMinttusuklaa Macarons
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160620_131803-2_400x400.jpgTeBaZuMustikka-valkosuklaamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_20160608_193407_400x400.jpgTeBaZuPunaherukka kohtaa suklaan
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0120-2_400x400.jpgTeBaZuSydämelliset mustikkaleivokset
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11729_DSC_0054-2_400x400.jpgTeBaZuHeart of baileys
3

Kommentit (1)

sokeriruusu
28.10.2016 00:06

Ihanan suussa sulavan näköisiä 😊 Onnistuit haasteessasi. Itselläni on vielä edessä noiden onnistuminen ( tai sitten ei sovi hätäiselle luonteelle), kerran kokeillut ja silloin aattelin että tulee olemaan piiiiiiitkä aika kun seuraavan kerran kokeilen. Josko tällä reseptillä onnistuisi minäkin?! 😊
Reseptini oli hieman erilainen ja ilman maissitärkkelystä. Ainainen ongelma on lämpö kun kaikis ohjeis vähän erilaiset.
Mutta menee reseptisi säilöön 😆

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa