11.7.2015
Vaniljajuustokakku inkivääriaromilla
Tarvitset:
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g margariinia tai voita
3-4 tl SAM Hunaja & Inkivääriä
Täyte:
4 kpl liivatelehtiä
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
0,5 vaniljatankoa
0,5 dl sitruunamehua
2-3 tl SAM Hunaja & Inkivääriä
Koristelu:
Haluamiasi tuoreita marjoja, esim. kirsikoita, mansikoita ja pensasmustikoita
Tee näin:
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata margariini. Sekoita siihen hunaja. Yhdistä margariiniseos keksien kanssa.
Painele pohjataikina irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää siihen notkistettu tuorejuusto, sokeri ja puolikkaan vaniljatangon siemenet.
Kiehauta sitruunamehu ja hunaja kattilassa. Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun sitruunamehu-hunajaseokseen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos juustomassaan ohuena nauhana. Sekoita samalla tasaiseksi.
Levitä täyte vuokaan, pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Koristele juustokakku tuoreilla marjoilla. Voit koota marjoista esimerkiksi näyttävän keon. Raikkaan kesäinen tarjottava on valmis!
Kaksinkertaistamalla ohjeen saat helposti myös toisen kakun aikaan samalla kertaa!
Resepti on tehty yhteistyössä Hunajainen SAM:n kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitoksia paljon Kinuskiemo! 🙂